Deze actiefilm is een van de beste boekverfilmingen van de laatste jaren

David Leitch bewees met deze actietopper dat hij een meer dan bekwame regisseur is.

Het verfilmen van een geliefd boek kan meerdere kanten opgaan; je kan bijvoorbeeld het succes ervaren van de Lord of the Rings- of Harry Potter-verfilmingen, maar het komt vaak voor dat het compleet misgaat. Daarom verdienen geslaagde boekverfilmingen wel wat meer aandacht.

Tegenwoordig zien we veel films die gebaseerd zijn op populaire stripboeken, maar veel films zijn ook bewerkingen van zogeheten 'graphic novels'. Onlangs zetten we bijvoorbeeld al de sciencefictionfilm Snowpiercer in het zonnetje. Nu besteden we aandacht aan Atomic Blonde.

Atomic Blonde
De sensuele en woeste Lorraine Broughton (Charlize Theron) is de meest elitaire spion in MI6. Wanner ze een onmogelijke missie toegewezen krijgt, is ze bereid om al haar dodelijke vaardigheden te gebruiken om in leven te blijven.

De Berlijnse Muur staat op het punt te vallen en ze reist naar het hart van de stad om een kostbaar dossier op te halen en een genadeloze spionagering te neutraliseren. Eenmaal daar aangekomen, werkt ze samen met een ingebedde stationschef om zich een weg te banen door het fatale spel van spionnen.

Ontvangst
De film is een bewerking van de graphic novel The Coldest City van Anthony Johnson en Sam Hart. De film trok veel aandacht van actiefans toen bekend werd dat John Wick co-regisseur David Leitch de regie op zich zou nemen en zijn definitieve debuut zou maken als individuele filmregisseur.


Dit pakte zeer goed uit. De film wist namelijk meer dan 100 miljoen dollar om te zetten aan de wereldwijde bioscoopkassa's en werd ook nog eens sterk ontvangen door critici. Atomic Blonde staat op Rotten Tomatoes namelijk op een zeer nette 79%.

Trainen met Keanu
Hoofdrolspeelster Charlize Theron wist dat ze keihard moest trainen om de rol van Lorraine te kunnen vertolken. Hiervoor schakelde ze de hulp in van niemand minder dan Keanu Reeves. Ze vertelde hier het volgende over: "We zouden een beetje met elkaar sparren. Ik zou zeggen: 'Kom op, Keanu. Let's take it down.' Dat soort dingen. Het was heel macho. Het was geweldig."


Atomic Blonde is nu te zien op Prime Video en SkyShowtime. Onze recensie van de film lees je hier.

NieuwsFilm

meest populair