Deze scifi-film is één van de beste boekverfilmingen van de laatste jaren

Deze scifi-film is één van de beste boekverfilmingen van de laatste jaren

'Snowpiercer' is een voorbeeld van een zeer geslaagde verfilming van een geliefde graphic novel.

Het verfilmen van een geliefd boek kan meerdere kanten opgaan; je kan bijvoorbeeld het succes ervaren van de Lord of the Rings- of Harry Potter-verfilmingen, maar het komt vaak voor dat het compleet de mist ingaat. Daarom verdienen geslaagde boekverfilmingen wel wat meer aandacht.

Tegenwoordig zien we veel films die gebaseerd zijn op populaire stripboeken, maar veel films zijn ook bewerkingen van zogeheten 'graphic novels'. Denk bijvoorbeeld aan de recente Netflix-hit The Killer of A History of Violence. Dit artikel legt de focus op Snowpiercer.

Snowpiercer
Snowpiercer is een scifi-film uit 2013 van regisseur Bong Joon Ho, die je misschien wel kent van andere topfilms als Parasite en The Host, en is gebaseerd op de Franse graphic novel Le Transperceneige uit 1982.

Het speelt zich af tijdens een post-apocalyptische ijstijd die is ontstaan door klimaatverandering. De situatie dwingt de laatste overlevenden van de mensheid aan boord van een supertrein die de hele wereld omspant. Eén man (Chris Evans) zal alles riskeren om een opstand te leiden voor controle over de motor en de toekomst van de wereld.

Ontvangst
Snowpiercer werd onwijs sterk ontvangen. De film staat namelijk op een strakke 93% gebaseerd op 266 recensies. Benieuwd wat FilmTotaal-recensent Arjan Welles destijds van de film vond? Zijn recensie lees je hier.


De film had een productiebudget van ongeveer 40 miljoen dollar en wist 86 miljoen dollar om te zetten. Zeker geen flop, maar ook niet enorm succesvol.

Serie
In 2020 ging ook een Snowpiercer-serie in première. Deze serie is uiteraard gebaseerd op de graphic novel, maar neemt ook elementen van de gelijknamige film over. Tot nu toe heeft de serie drie seizoenen die elk bestaan uit tien afleveringen.


Een vierde en laatste seizoen is al bekendgemaakt, maar het is nog onduidelijk wanneer dit uitkomt. Benieuwd naar de film? Deze bekijk je hier. Alle seizoenen van de Snowpiercer-serie staan op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair