Snowpiercer (2013)

AD 2031: the passengers in the train are the only survivors on Earth.

Deze comicverfilming van een Koreaans regiegenie slaat de plank dikwijls mis wat betreft de absurdistische humor. Toch weet hij de voortdenderende trein in het gareel te houden.
play

7,5 details

  • 126 Min
  • Actie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Zuid-Korea
  • Tsjechië
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
126 Min Zuid-Korea

Een experiment om de opwarming van de aarde te stoppen is uitgelopen op een dodelijke mislukking. Een nieuwe IJstijd is aangebroken. De laatste overlevenden van de ramp reizen in de sneltrein Snowpiercer nonstop over de wereld. De voorste wagons zijn voor de rijken, achterin zitten de armen. Een revolutie is onvermijdelijk.

Alt titel
Snow Piercer
Regie
Joon-ho Bong
Cast
Chris Evans, Tilda Swinton, Ed Harris, Jamie Bell, John Hurt, Octavia Spencer, Ewen Bremner, Vlad Ivanov, Alison Pill, Kang-ho Song, Emma Levie, Steve Park, Luke Pasqualino, Ah-sung Ko, Adnan Haskovic.
Budget
$ 39.200.000
Opbrengst
$ 86.758.912
Release
01.08.2013
Release NL
03.04.2014
Release DVD
19.08.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Joon-Ho Bong | Cast: Chris Evans (Curtis), Tilda Swinton (Mason), Jamie Bell (Edgar), Luke Pasqualino (Grey), John Hurt (Gilliam), Octavia Spencer (Tanya), Ed Harris (Wilford), Kang-Ho Song (Namgoong Minsu), Ah-Sung Ko (Yona), e.a. | Speelduur: 126 minuten | Jaar: 2013

De naam van de Koreaan Joon-Ho Bong zal niet bij iedereen gelijk een belletje doen rinkelen. Het werk van Koreaan is uiterst divers en omvat (misdaad)thrillers, komedie, drama en zelfs horror. Naast de in ons land in 2010 uitgebrachte wraakthriller Mother is zijn bekendste werk The Host. In deze monsterproductie, die vooral niet moet worden verward met het recente Stephenie Meyer-vehikel, werd de Koreaanse hoofdstad Seoul geteisterd door een enorm waterbeest. Met de sciencefictionactie van Snowpiercer waagt Bong zich voor het eerst op het internationale speelveld. Wat de film gemeen heeft met The Host is dat het een groots opgezette blockbuster is met een opvallende politieke lading.

Het oeuvre van Bong is dus meer dan het op het eerste gezicht lijkt en in het geval van Snowpiercer is dit moeilijk over het hoofd te zien. De politieke verhoudingen in een nabije toekomst hebben zich geconcentreerd in een immer over de gehele planeet voortrazende trein, waarin de overgebleven mensheid haar toevlucht heeft gezocht. Een experiment om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen is geslaagd, maar heeft geleid tot een haast allesvernietigende vrieskou. Er is sprake van een onmiskenbaar klassensysteem en klassenjustitie die tot in detail zijn doorgevoerd. De elite heeft zich verschanst in de eerste wagons, terwijl het klootjesvolk zich achteraan in de trein bezint op revolutie. Sommige treinbewoners hebben nooit een warme aardkloot meegemaakt, laat staan een vers biefstukje gegeten. De arme bevolking wordt zoet gehouden met smerige eiwitrepen en hen rest enkel nog rebellie.

videotrailers & clips

alle artikelen (13)

Snowpiercer Nieuwsberichten

Laatste reacties

Nielsgibby10

"...Deze ligt ongetwijfeld in mijn top 3 beste films van 2014. En sowieso een erg vermakelijke film met......"

Tarkus

"...Redelijk goede SF-film die zich helemaal afspeelt in een futuristische trein. Goede vertolkingen do......"

B@chelor

"...Tsja...ik weet niet zo goed wat ik er van moet vinden. De film is zeker niet slecht, maar Tilda vond......"

Snowpiercer

acties