FilmFacts: 'Snowpiercer'

Alles wat je moet weten over de nieuwe film.

Komende donderdag komt de film Snowpiercer uit in de bioscoop. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 3 april in première.

Snowpiercer


Duur: 126 minutenGenres Actie, Drama, Sci-FiBudget: 39,2 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieJoon-ho BongScenario Joon-ho Bong, Kelly MastersonChris Evans CurtisTilda Swinton MasonJamie Bell EdgarEd Harris HilfordJohn Hurt Gilliam
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis
Snowpiercer speelt zich af in het jaar 2031. Een experiment om de opwarming van de Aarde tegen te gaan is mislukt, waardoor er een nieuwe ijstijd begonnen is. Aan boord van de zich eeuwig voortbewegende trein Snowpiercer razen de laatste mensen non-stop de Aarde over. In de armste wagons wonen de armste reizigers in een soort getto. Zij snakken naar de rijkdom in de voorste wagons, waar zich de rijke elite ophoudt. Geleid door de getergde Curtis (Evans) vechten ze zich een weg naar voren.

Achtergrond

Regisseur Bong liep in 2004, toen hij nog druk bezig was met de pre-productie van The Host, een comicwinkel in en zag daar een stripboek staan dat meteen zijn aandacht trok. Het was Le Transperceneige van Jean-Marc Rochette en de regisseur was meteen verkocht.

Een jaar later kocht hij de filmrechten op de comic en vervolgens ging hij aan de slag om een budget te regelen. Dat ging nog redelijk gemakkelijk ook, door het enorme succes van The Host. Van die film werden in Zuid-Korea alleen al 13.019.740 kaartjes verkocht, een nieuw record in dat land. Uiteindelijk had Bong in 2012 eindelijk de tijd om met Snowpiercer aan de slag te gaan. De opnames gingen op 16 april 2012 van start en werden op 14 juli 2012 afgerond.

Box office voorspelling

Als de buitenlandse box office prestaties van Snowpiercer enige indicatie vormen voor de prestaties in de Verenigde Staten en de rest van de wereld, dan moet het wel goedkomen met deze film. Snowpiercer brak in Zuid-Korea flink wat records. Binnen één week waren vier miljoen bioscoopkaartjes verkocht en in totaal werden er daar 9.341.747 verkocht.

Ook in Frankrijk deed de film het boven verwachting goed. Het budget is verder sowieso al terugverdiend. De film werd voor 39,2 miljoen dollar gemaakt en bracht internationaal al 67,4 miljoen dollar op. De verwachtingen voor Snowpiercer zijn dus hooggespannen.

Eerste reacties

De recensies van Snowpiercer zijn overweldigend goed. Zo schrijft Twitch dat het de beste Koreaanse film tot nu toe is. Het is geen standaardfilm, maar een duistere en bijna woeste genrefilm. "A tour de force of science fiction, Snowpiercer is a singular and breathtaking cinematic experience."

THR is weer iets minder positief. Subtiliteit in het behandelen van de thematiek hoef je niet te verwachten bijvoorbeeld. Hij is wel absoluut intellectueel en artistiek superieur aan andere einde-van-de-wereld films. Tot slot is ook Variety erg positief. Regisseur Bong heeft de kans om zaken te doen die hij nooit had kunnen doen als hij de film voor een Amerikaanse studio had gemaakt.

Trivia

In de staartsectie van de trein zijn verschillende tekeningen te zien. Die zijn gemaakt door Jean-Marc Rochette, die achter de comic zit. Het vieze eten in de film dat bekend staat als een proteïneblok, is gemaakt van zeewier, suiker en gelatine.Snowpiercer is de eerste Engelstalige film van de regisseur.

•


•


•


De poll is geëindigd, je kan niet meer stemmen.
customer surveys



NieuwsFilm

meest populair