Featured

FilmFacts: 'Snowpiercer'

Alles wat je moet weten over de nieuwe film.

door Jim Pedd op 01.04.2014 om 18:55 in Featured
Komende donderdag komt de film Snowpiercer uit in de bioscoop. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 3 april in première.

Snowpiercer


Duur: 126 minutenGenres Actie, Drama, Sci-FiBudget: 39,2 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieJoon-ho BongScenario Joon-ho Bong, Kelly MastersonChris Evans CurtisTilda Swinton MasonJamie Bell EdgarEd Harris HilfordJohn Hurt Gilliam
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis
Snowpiercer speelt zich af in het jaar 2031. Een experiment om de opwarming van de Aarde tegen te gaan is mislukt, waardoor er een nieuwe ijstijd begonnen is. Aan boord van de zich eeuwig voortbewegende trein Snowpiercer razen de laatste mensen non-stop de Aarde over. In de armste wagons wonen de armste reizigers in een soort getto. Zij snakken naar de rijkdom in de voorste wagons, waar zich de rijke elite ophoudt. Geleid door de getergde Curtis (Evans) vechten ze zich een weg naar voren.

Achtergrond

Regisseur Bong liep in 2004, toen hij nog druk bezig was met de pre-productie van The Host, een comicwinkel in en zag daar een stripboek staan dat meteen zijn aandacht trok. Het was Le Transperceneige van Jean-Marc Rochette en de regisseur was meteen verkocht.

Een jaar later kocht hij de filmrechten op de comic en vervolgens ging hij aan de slag om een budget te regelen. Dat ging nog redelijk gemakkelijk ook, door het enorme succes van The Host. Van die film werden in Zuid-Korea alleen al 13.019.740 kaartjes verkocht, een nieuw record in dat land. Uiteindelijk had Bong in 2012 eindelijk de tijd om met Snowpiercer aan de slag te gaan. De opnames gingen op 16 april 2012 van start en werden op 14 juli 2012 afgerond.

Box office voorspelling

Als de buitenlandse box office prestaties van Snowpiercer enige indicatie vormen voor de prestaties in de Verenigde Staten en de rest van de wereld, dan moet het wel goedkomen met deze film. Snowpiercer brak in Zuid-Korea flink wat records. Binnen één week waren vier miljoen bioscoopkaartjes verkocht en in totaal werden er daar 9.341.747 verkocht.

Ook in Frankrijk deed de film het boven verwachting goed. Het budget is verder sowieso al terugverdiend. De film werd voor 39,2 miljoen dollar gemaakt en bracht internationaal al 67,4 miljoen dollar op. De verwachtingen voor Snowpiercer zijn dus hooggespannen.

Eerste reacties

De recensies van Snowpiercer zijn overweldigend goed. Zo schrijft Twitch dat het de beste Koreaanse film tot nu toe is. Het is geen standaardfilm, maar een duistere en bijna woeste genrefilm. "A tour de force of science fiction, Snowpiercer is a singular and breathtaking cinematic experience."

THR is weer iets minder positief. Subtiliteit in het behandelen van de thematiek hoef je niet te verwachten bijvoorbeeld. Hij is wel absoluut intellectueel en artistiek superieur aan andere einde-van-de-wereld films. Tot slot is ook Variety erg positief. Regisseur Bong heeft de kans om zaken te doen die hij nooit had kunnen doen als hij de film voor een Amerikaanse studio had gemaakt.

Trivia

In de staartsectie van de trein zijn verschillende tekeningen te zien. Die zijn gemaakt door Jean-Marc Rochette, die achter de comic zit. Het vieze eten in de film dat bekend staat als een proteïneblok, is gemaakt van zeewier, suiker en gelatine.Snowpiercer is de eerste Engelstalige film van de regisseur.

•


•


•


customer surveys16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

movieboy

Avatar

Ik heb hem al gezien >Smiley face en dit is mijn persoonlijke mening hierover (kort).

Het is een top film en zeker uw tijd waard, of het nu een cinema bezoek waard is weet ik niet.

Ik heb er echt van genoten!

cosper

Avatar

Toffe film, die door de absurde karakters nog beter wordt.
Zoals altijd zitten er wel 'foutjes' in maar die storen totaal niet. Op t eind wordt de film ietsje te lang gerekt.

Maar damn! Graag meer dan dit soort films die niet zo standaard hollywood zijn. .

tk1989

Avatar

Heb de mazzel 'm ook al gezien te hebben en het is inderdaad een geweldige film. Het einde iets zakt iets in, maar de geweldige scenes aan het begin maken dat meer dan goed. En die bekende humor die ook al te vinden was bij Gwoemul en Madeo keert gelukkig hier terug. Leuk om te zien dat 'ie op Filmtotaal de aandacht krijgt die de film verdient.

RottenBananas

Avatar

Snap werkelijk niet wat hier zo geweldig aan was.
Een van de slechtste die ik in tijden gezien heb.
Als ik lees welke kritieken en verwijten andere films krijgen, snap ik dit dus echt niet. (bv 47 Ronin)
Ik zou graag horen wat er zo fantastisch aan was.
Het verhaal is onzin, acteren slecht/matig, actie-scenes waren echt niet geweldig.
Voor mij totale onzin en al helemaal geen bioscoop film.

Fincher

Avatar

Heb 'm vorig jaar tijdens filmfestival Cannes gezien; werd nogal lacherig ontvangen tijdens industry screening. De film wil heel graag iets zeggen over hoe slecht een klassenmaatschappij is en dat macht corrumpeert. Ja en dan? Voor mij net zoiets als Pan's Labyrinth; een erg ingewikkelde manier om een open, politiek correcte deur nog maar 's in te trappen. Dat was 'Nazi's zijn slecht en onderdrukken creativiteit' en nu dus 'rijke machthebbers zijn slecht en onderdrukken het gewone volk'.

Bij vlagen onbedoeld grappig en weinig subtiel dus, al moet het allemaal heel diep en maatschappijkritisch ogen. Maar zegt uiteindelijk helemaal niks wat vernieuwend is. Jammer, want idee is best tof.

Baron Von Marlon

Avatar

Film is niet slecht, maar duurt te lang en is zeker overgewaardeerd.

SunChaser

Avatar

Als de film 40 miljoen kost en 70 miljoen opbrengt is het budget nog niet terugverdient

Banned

Avatar

Ik wacht wel op de blu-ray… Maar wel enorm benieuwd. Leuke rubriek trouwens...

laaglanders

Avatar

Vond het echt een waardeloze film.

KekeBaas

Avatar

De leukste fact is dat de nog redelijk onbekende actrice Emma Levie uit Amsterdam een voor het plot belangrijke bijrol speelt.

YOLO

Avatar

Het is wel de beste rol van Captain America.

Banned "Ik wacht wel op de blu-ray… Maar wel enorm benieuwd. Leuke rubriek trouwens..."
Ik zag dat Le Transperceneige al te koop was bij FNAC. Nadeel bij de Franse BR geen NL of ENG subs. Song Kang-ho spreekt aardig wat Koreaans. Ik vond dat de vertaalcomputer van Koreaans/Engels en andersom soms slecht verstaanbaar was. Had gelukkig wel ENG subs.

horizon

Avatar

Fincher " Voor mij net zoiets als Pan's Labyrinth; een erg ingewikkelde manier om een open, politiek correcte deur nog maar 's in te trappen. Dat was 'Nazi's zijn slecht en onderdrukken creativiteit' en nu dus 'rijke machthebbers zijn slecht en onderdrukken het gewone volk'.
"

Fascisten. Het waren geen Nazi's in El Laberinto del Fauno.

horizon

Avatar

Fincher " Voor mij net zoiets als Pan's Labyrinth; een erg ingewikkelde manier om een open, politiek correcte deur nog maar 's in te trappen. Dat was 'Nazi's zijn slecht en onderdrukken creativiteit' en nu dus 'rijke machthebbers zijn slecht en onderdrukken het gewone volk'.
"

Fascisten. Het waren geen Nazi's in El Laberinto del Fauno.

Spawn999

Avatar

Jim ik mis de optie: Ik heb al Snowpiercer in de bios gezien. Smiley face
Waanzinnige film!

Vrankenstein

Avatar

Heb hem ook reeds gezien (in België was de releasedatum enkele weken geleden) en het is echt prima voer niet enkel voor sci-fi fanatici, maar ook de meer doorsnee filmliefhebber zal hier van kunnen genieten. Als je de kans hebt om deze in de bios te zien, zou ik zeker niet aarzelen Smiley face.
Wel voelt de film wat aan als Bioshock (game): de film, vooral door de algehele setting en de sterke dualiteit tussen arm en rijk. Maar dit beschouw ik zeker niet als iets negatiefs :P

NieuwsFilm