Green Lantern krijgt nieuw CGI-pak van $9 miljoen

Plus posters van Sinestro (Mark Strong) en Kilowog (Michael Clarke Duncan).



De visual effects van de DC Comics superheldenfilm Green Lantern krijgen een opknapbeurt van $9 miljoen. Dit maakte Warner Bros gisteren bekend. Met name het CGI pak voor Ryan Reynolds moet eraan geloven. Vooral het gezichtsmasker van het hoofdpersonage kreeg veel kritiek te verduren na het verschijnen van de eerdere trailers.

In eerste instantie was $45 miljoen van de totale $150 miljoen productiebudget gereserveerd voor de circa 1.400 CGI shots in Green Lantern. Aangezien ook de 3D conversie, dat later werd toegevoegd, in dit budget meegenomen moest worden, verdwenen o.a. de geplande pre-credit CG scenes. Ook deze worden nu alsnog toegevoegd. Chris de Faria, een belangrijke man bij Warner Bros. stelt de fans gerust: "There is no problem on 'Green Lantern. We try to add things to make the movie better until the 11th hour. That doesn't mean we're risking the movie up to the 11th hour."

En ook: Nadat we al eerder personageposters zagen van Tomar-Re (met stem van Geoffrey Rush) en de aardse Green Lantern (Reynolds), zie je hieronder de posters van de personages Sinestro (Mark Strong) en Kilowog (met stem van Michael Clarke Duncan). Andere hoofdrollen zijn voor Blake Lively en Peter Sarsgaard.

Vanaf 4 augustus draait de film van regisseur Martin Campbell (Casino Royale, 2006) in de Nederlandse (3D) bioscoop.

Muisklik voor een vergroting





Green Lantern gaat over het universum waarin een kleine maar krachtige strijdmacht de beschermers van vrede en recht zijn. Ze dragen de naam Green Lanterns, een broederschap die gezworen heeft de intergalactische orde te bewaren. Iedere Lantern heeft een ring die hem superkrachten geeft, maar wanneer de nieuwe vijand Parallax dreigt de balans in het universum te verstoren, ligt het lot van de aarde in handen van hun nieuwste recruit: Hal Jordan, de eerste menselijke Lantern.

Hieronder een extra lange tv-trailer:


NieuwsFilm

meest populair