Weer problemen voor The Hangover II

Dit keer gaat het om een tattoo...

Alweer problemen voor Todd Phillips' The Hangover Part II. De tatoeage op het gezicht van Ed Helms is aanleiding voor een nieuwe tegenslag. De tattoo is hetzelfde als de tattoo op het gezicht van voormalig bokser Mike Tyson. Deze was in de originele The Hangover te zien en hier wordt nu natuurlijk naar gerefereerd. Maar Victor Whitmill, de man die de tattoo heeft ontworpen, wil echter dat Warner Bros. de film niet uitbrengt aangezien het ontwerp wettelijk gezien van hem is. Daarom heeft Whitmill een rechtzaak aangespannen.

Hieronder een impressie van de rechtzaak:

When Mr. Whitmill created the Original Tattoo, Mr Tyson agreed that Mr. Whitmill would own the artwork and thus, the copyright in the Original Tattoo. Warner Bros. Entertainment, Inc.—without attempting to contact Mr. Whitmill, obtain his permission, or credit his creation—has copied Mr. Whitmill’s Original Tattoo and placed it on the face of another actor…This unauthorized exploitation of the Original Tattoo constitutes copyright infringement.

Whitmill zou in het bezit zijn van een eigendomsbewijs en een een document ondertekend door Tyson waarmee deze de rechten vrijgaf. Warner Bros. wilde niet reageren op de gebeurtenissen en het is afwachten hoeveel schade de film hierdoor zal oplopen.

Vanaf 26 mei 2011 in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair