The Hangover

The Hangover (2009)

I stole a police car?!

Een hilarische uitschieter in het Amerikaanse vrijgezellenfeestgenre.
play

7,4 details

  • 100 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
100 Min Verenigde Staten

Drie mannen vieren in Las Vegas het vrijgezellenfeest van hun gezamenlijke vriend maar de volgende ochtend worden ze nog maar met hun drieën wakker. De bruidegom ontbreekt. Geen van allen weet nog wat er de afgelopen avond en nacht is gebeurd. Hun hotelkamer is vernield, er ligt een onbekende baby in een kast en er zit een tijger in de badkamer.

Regie
Todd Phillips
Cast
Jeffrey Tambor, Heather Graham, Sondra Currie, Justin Bartha, Bradley Cooper, Sasha Barrese, Rachael Harris, Zach Galifianakis, Ian Anthony Dale, Sammy Fine, Gillian Vigman, Ed Helms, James Martin Kelly, Ken Jeong, Bryan Callen, Britt Barrett, Mitch Holleman, Dan Finnerty, Casey Margolis, Andrew Astor, Rusty Meyers, Michael A. Tessiero, Nathalie Fay, Katerina Moutsatsou, David Hill, Charlene Geisler, Heather Roop, Michael A. Rizza, Keith Lyle, Cleo King, Jernard Burks, Mike Epps, Mike Tyson, Rob Riggle.
Budget
$ 35.000.000
Opbrengst
$ 459.270.619
Release
05.06.2009
Release NL
11.06.2009
Release DVD
15.12.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Todd Phillips | Cast: Bradley Cooper (Phil), Ed Helms (Stu), Zach Galifianakis (Alan), Justin Bartha (Doug) e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2009

In 2003 maakte Todd Phillips Old School waaruit de naam ‘Frat Pack’ werd geboren. Frat is een afkorting voor fraternity, de Amerikaanse mannelijke studentenvereniging, een verwijzing naar de plot van de film. De Frat Pack is een groep Amerikaanse filmkomieken, bestaande uit de sterren van Old School (Will Ferrell, Vince Vaughn en Luke Wilson) plus een aantal van hun collega’s, van wie in bijna elke succesvolle Amerikaanse komedie in de jaren daarna wel een of meerdere te zien waren. Zal Phillips hetzelfde doen voor de relatief onbekende hoofdrolspelers uit The Hangover?

Ed Helms is hooguit bekend van zijn bijrol in de televisieserie The Office (Amerikaanse versie), Bradley Cooper kent men heel misschien nog uit Alias en Zach Galifiniakis zal mogelijk nog het minste een belletje doen rinkelen. De kans is daarom groot dat hun namen voortaan verbonden zullen worden met The Hangover, een komedie die in de Verenigde Staten tot nu toe ver boven verwachting presteert en overwegend positief ontvangen is door critici en bezoekers. In de film vieren drie mannen in Las Vegas het vrijgezellenfeest van hun gezamenlijke vriend, maar de volgende ochtend worden ze nog maar met hun drieën wakker. De bruidegom ontbreekt. Geen van allen weet nog wat er de afgelopen avond en nacht is gebeurd. Hun hotelkamer is vernield, er ligt een onbekende baby in een kast en er zit een tijger in de badkamer.

videotrailers & clips

alle artikelen (14)

The Hangover Nieuwsberichten