Hoofdrol Akira voor Keanu Reeves?

De zoveelste kanshebber voor de rol van Kaneda na onder meer Brad Pitt, James Franco en Justin Timberlake.

Er werden al talloze namen genoemd voor een rol in Albert Hughes' live-action verfilming van Akira. Onder meer James Franco, Morgan Freeman, Justin Timberlake, Robert Pattinson, Joseph Gordon-Levitt, Brad Pitt en Mila Kunis zijn genoemd voor een plekje in de film. Nu is niemand minder dan Keanu Reeves plotseling in beeld als de voornaamste kandidaat voor de rol van Shōtarō Kaneda.

THR bericht dat Reeves in gesprek is geweest met Warner Bros. voor de rol van Kaneda, maar er zou hem nog geen aanbod gedaan zijn. Er is sprake van een goede verhouding tussen de acteur en de studio, uiteraard met dank aan de Matrix trilogie, dus het zou zo maar eens kunnen dat ze het nog eens proberen met de enigszins uit de gratie geraakte Reeves.

Die-hard fans zullen niet blij zijn met het feit dat de personages in de film een stuk ouder (misschien wel 30 jaar ouder) zullen zijn dan in Katsuhiro Otomo‘s manga en de oorspronkelijke verfilming. Verder kwam de film negatief in het nieuws vanwege het feit dat er alleen maar blanke acteurs in beeld zouden zijn voor de hoofdrollen. Het lijkt erop dat het project lang niet iedereen tevreden kan maken.

Akira is van oorsprong een mangaserie, getekend door Katsuhiro Otomo en speelt zich af in een postapocalyptisch Tokyo. Nadat een nucleaire explosie plaatsvond die de stad volledig verwoestte, is deze in 2030 grotendeels herbouwd. De hoofdrollen zijn weggelegd voor een tiener genaamd Shōtarō Kaneda, die de leider is van een motorbende. Zijn beste vriend, Tetsuo Shima is in het begin lid van de bende, maar al snel worden ze vijanden.

Het scenario zal het verhaal van de zesdelige mangaserie in twee films vertellen. Een releasedatum is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair