Begindatum The Dark Tower verschoven

Universal neemt de tijd om na te denken over de toekomst van het mammoetproject.

Eerder deze week bleek dat de studiobonzen van Universal hun twijfels hebben bij de verfilming van Stephen King’s zevendelige magnum opus, The Dark Tower. Dat die twijfels groot zijn wordt nu nogmaals bevestigd. Oorspronkelijk zou de productie deze zomer beginnen, maar nu is de begindatum van het mammoetproject naar februari 2012 verschoven.

Het is de bedoeling dat het verhaal van de zeven boeken door middel van drie films, elk gevolgd door een televisieserie, verteld wordt. Ron Howard heeft getekend als regisseur en de producers zijn Akiva Goldsman, die tevens voor het eerste scenario heeft gezorgd, en Brian Grazer. De hoofdrol van Roland Deschain zal vertolkt worden door Javier Bardem.

De tijd voor Universal begint te overigens te dringen. Als de studio in juli nog geen groen licht heeft gegeven, gaan de rechten terug naar Stephen King en de filmmakers. Dat betekent dat we een dezer maanden dus uitsluitsel krijgen over het project. Mocht men besluiten het project, dat sinds Peter Jackson’s Lord of the Rings trilogie waarschijnlijk het meest ambitieuze filmproject genoemd kan worden, kunnen we volgens de huidige planning de eerste film in mei 2013 in de bioscopen verwachten.



NieuwsFilm

meest populair