Keanu Reeves zegt nee tegen Akira

Gaat deze film er überhaupt nog wel komen met al die tegenslagen?

Onlangs berichtten we dat Keanu Reeves de voornaamste kandidaat was voor de hoofdrol in Albert Hughes' live-action verfilming van Akira. Warner Bros. had de acteur de rol van Kaneda zelfs al aangeboden, maar JoBlo weet nu te melden dat de acteur nee heeft gezegd. Eerder al lieten Brad Pitt, James Franco en Ryan Gosling de rol aan zich voorbij gaan. Ook Reeves heeft er dus geen trek in.

Verder heeft WB de afdeling pre-visualisatie van de film stopgezet en het grootste gedeelte van de bijbehorende mensen eruit gegooid. Je zou bijna zeggen dat de film er nooit gaat komen. De studio denkt hier echter anders over, wat blijkt uit de volgende mededeling:

Production on Akira has not halted or been shut down, as the film has not yet been greenlit and is still very much in the development stage. The exploratory process is crucial to a project of this magnitude, and we will continue to sculpt our approach to making the best possible film.

Akira is van oorsprong een mangaserie, getekend door Katsuhiro Otomo en speelt zich af in een postapocalyptisch Tokyo. Nadat een nucleaire explosie plaatsvond die de stad volledig verwoestte, is deze in 2030 grotendeels herbouwd. De hoofdrollen zijn weggelegd voor een tiener genaamd Shōtarō Kaneda, die de leider is van een motorbende. Zijn beste vriend, Tetsuo Shima is in het begin lid van de bende, maar al snel worden ze vijanden.

Het scenario zal het verhaal van de zesdelige mangaserie in twee films vertellen. Een releasedatum is nog niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair