Goedaardige heks gevonden voor Sam Raimi's Oz-prequel

Michelle Williams wordt Glinda in 'Oz The Great and Powerful', waarin de twee andere heksen gespeeld worden door Mila Kunis en Rachel Weisz.

Regisseur Sam Raimi heeft langzaamaan een leuke cast om zich heen verzameld voor zijn Wizard of Oz prequel Oz The Great and Powerful. Allereerst speelt James Franco de hoofdrol in de film. Mila Kunis is gecast voor de rol van de jonge heks Theadora, terwijl Oscarwinnares Rachel Weisz haar eveneens boosaardige zus Evanora zal gaan spelen. Variety komt nu met het nieuws dat de goedaardige heks Glinda nu ook een gezicht heeft. Ze zal gespeeld gaan worden door Michelle Williams.

De film gaat over een jonge, arrogante illusionist die wordt gedwongen om te vluchten met een een reizend circus. Zijn luchtballon wordt plots opgeslokt door een tornado en hij komt terecht in het land van Oz, dat onder leiding staat van de twee magische heksen Theadora en Evanora. Samen met de derde zus, de heks Glinda, probeert de illusionist Oz te redden uit de greep van de twee kwaadaardige zussen.

Glinda zal uiteindelijk The Good Witch of the North worden, in The Wizard of Oz (1939) vertolkt door Billie Burke. Theadora is de voorloper van The Wicked Witch of the West, in het origineel gespeeld door Margaret Hamilton.

De opnames voor de film beginnen in juli. Oz, the Great and Powerful moet in de herfst van 2012 in de bioscoop te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair