Algemeen

Titanic 3D vaart binnen op 6 april 2012

Cameron: ''In deze film zie je Titanic zoals je het nog nooit heb beleefd".

door FilmTotaal op 19.05.2011 om 15:52 in Algemeen
Het is eerder gesuggereerd. Wordt James Cameron de 'eervolle' opvolger van George Lucas m.b.t het uitmelken van hun succesnummers? De makers van South Park hebben al eens een statement gemaakt dat sommige films toebehoren aan het publiek, en niet meer aan hun bedenker(s)/regisseur. Hoe dan ook, het is nu officieel, de 3D-versie van de filmklassieker Titanic is vanaf 6 april 2012 te zien in de Amerikaanse bioscopen. Of de film ook in de Nederlandse bioscoop gaat draaien is nog onbekend.

James Cameron neemt zijn mega-succes uit de vorige eeuw onder handen zodat wij "Titanic kunnen zien zoals nooit eerder". De distributie is in handen van Paramount -dat volgend jaar ook een eeuw bestaat- en 20th Century Fox.

"There's a whole generation that's never seen 'Titanic' as it was meant to be seen, on the bigscreen," said Cameron in a release announcing the 3D release date. "And this will be 'Titanic' as you've never seen it before, digitally remastered at 4K and painstakingly converted to 3D."24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

marcjeb

Avatar

Het kost hem een paar mil?
En krijgt weer tientalle mils binnen?

Blockbuster

Avatar

Moet dat nou? Ik ga echt niet 3 uur lang met zo'n brilletje opzitten. :P

Wanneer komt LOTR 3D? ;)

Spawn999

Avatar

Ook in 3d is het een kutfilm!!

Rich Art

Avatar

Dit is natuurlijk wel d'r op of d'r onder voor Cameron. Hij schreeuwt tenslotte van de daken dat films die achteraf naar 3D zijn omgezet allemaal "ruk" zijn.

Hopelijk laat hij zien hoe het wel moet...

Pete_027

Avatar

Weer een 3D verkrachting:E

Ereptile

Avatar

"Captain! 3D Ice berg ahead!" Als mensen films zouden moeten zien zoals ze bedoelt zijn, dan moet je ze juist NIET in 3D omzetten lijkt me...

Banned

Avatar

Domme film!

Pedrobear

Avatar

Ik durf te wedden dat deze film zo'n 300 miljoen euro gaat opbrengen. Er zijn zoveel meiden die deze film zo vaak op dvd kijken. Om dan nog maar te zwijgen over de nieuwe generatie die deze film nog niet gezien hebben.

BatMotor

Avatar

Spawn999 "Ook in 3d is het een kutfilm!!"

haha,inderdaad.

benjamin

Avatar

Ereptile ""Captain! 3D Ice berg ahead!" Als mensen films zouden moeten zien zoals ze bedoelt zijn, dan moet je ze juist NIET in 3D omzetten lijkt me..."


Tuurlijk, hier gaat Cameron zelf in de fout. Alsof het origineel al verouderd is.

Aston

Avatar

:N, voor zowel Cameron als 3D.

Decepticon

Avatar

Ereptile ""Captain! 3D Ice berg ahead!" Als mensen films zouden moeten zien zoals ze bedoelt zijn, dan moet je ze juist NIET in 3D omzetten lijkt me..."
Inderdaad, helemaal juist! We leven btw al in een 3D wereld, daar zijn we geen omslachtigee techniek voor nodig die onze hersenen voor de gek houdt.

Nog een ander ding, JC zegt 'as it was meant to be seen, on the big screen', heeft Titanic destijds dan niet in de bios gedraaid? Lijkt me sterk.

Teknootje

Avatar

Aah, de 1e film waarbij ik heerlijk geslapen heb toen. Dus ik sla hem dit keer maar over Smiley face

pringles

Avatar

Titanic is een prima film, alleen waarom moet die nou zo nodig weer in 3d opnieuw uitgebracht worden?

sjef

Avatar

Titanic vond ik een prima film.
in 3d zou ik de film wel willen zien. maar de timing kon niet beter. een weekje later op de 14e is het 100 jaar geleden dat het schip zonk.

nog een paar jaar wachten en dan komt de film in 4d uit. dan zit je in de bioscoop in het ijskoude water :P

Decepticon

Avatar

pringles "titanic is een prima film, alleen waarom moet die nou zo nodig weer in 3d opnieuw uitgebracht worden?"
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Icedoesnotburn

Avatar

Ja, zeg dat wel. Het gaat om het geld.
Dit is nu juist een populaire film die al veel geld heeft opgeleverd. Nu kun je er nog meer uit melken. Cameron is rijk door techniek. De films die hij maakt zit naar mijn mening weinig verhaal aan, en veel voorspelbaarheid. Zoals Avatar. Een moderne pocahontas. Toch was het een enorm succes. Grootste succes zelf. Maar dat kwam door de techniek, en niet door film zelf. Titanic. Een ramp waar een liefdesverhaal in gestopt is. Ook wel cliché naar mijn inzien. En wat komt er over een aantal jaar? 9/11 a la Titanic style? Eerst maar Avatar 2 & 3. Kijken wat hij daar nog van kan maken.

jpleon

Avatar

Pracht idee! Als op het moment dat het schip zinkt ook de Sprinklerinstallatie afgaat lijkt het net, als of je er zelf in zit. :p

Ik pas voor deze bioscoop release...

MasterChieftec

Avatar

Titanic was een fantastische film. Hele volksstammen hebben de film meerdere keren gezien en het heeft net zoveel Oscars gewonnen als Ben Hur. En lange tijd op nummer 1 gestaan in de lijst van films met de hoogste opbrengst. Als dit film echt zo slecht was, dan had het zulke mijlpalen nooit bereikt.

Ik ben erg blij dat hij weer in de bios komt. Ik heb alle vertrouwen in dat James Cameron iets moois gaat afleveren in 3D. Hij heeft inderdaad gezegd dat filmmakers hun films last minute in 3D hebben geconverteerd na het succes van Avatar. Cameron heeft na Avatar al gezegd dat hij bezig was met het converteren van Titanic in 3D. Hij neemt er de tijd voor genomen en zo te horen gaat het ook moeizaam.

Jongeren van tegenwoordig hebben de film waarschijnlijk nooit gezien daarom verwacht ik verwacht wederom een groots succes. Dat hij in 3D uitkomt is voor mij net die toegevoegde waarde om hem weer te zien. O ja, film maatschappijen zijn er om geld te verdienen. Accepteer het gewoon of maak je niet zo druk. Het wordt je niet gedwongen om naar Titanic te gaan en er draaien ongetwijfeld genoeg films rond die tijd.

Zo, die zit eruit. Nu beginnen aan mijn weekend.

Thiver

Avatar

Apart dat-ie uitkomt op 6 april. Ik had eerder 10 april (de vertrekdatum van de Titanic) of 15 april (de dag waarop het schip zonk) verwacht.

Blockbuster

Avatar

Ik krijg echt koppijn van die 3D brilletjes, dus voor mij geen 3D meer. :P

wallace

Avatar

Ik vind 3d ook niks bijzoders. Ik heb namelijk een bril, dan zit zo bril der boven op soms, best irritant. Maar zelf ben ik vooral benieuwd of het nog mooier is.

Remco

Avatar

Icedoesnotburn "Ja, zeg dat wel. Het gaat om het geld.
Dit is nu juist een populaire film die al veel geld heeft opgeleverd. Nu kun je er nog meer uit melken. Cameron is rijk door techniek. De films die hij maakt zit naar mijn mening weinig verhaal aan, en veel voorspelbaarheid. Zoals Avatar. Een moderne pocahontas. Toch was het een enorm succes. Grootste succes zelf. Maar dat kwam door de techniek, en niet door film zelf. Titanic. Een ramp waar een liefdesverhaal in gestopt is. Ook wel cliché naar mijn inzien. En wat komt er over een aantal jaar? 9/11 a la Titanic style? Eerst maar Avatar 2 & 3. Kijken wat hij daar nog van kan maken."


Das echt onzin hij is niet rijk door techniek maar door zijn perfectionisme in elk detail. In het genre waarin hij films maakt zit juist veel verhaal. Denk aan Aliens. The Abyss, The Terminator, T2 etc.
Ik ben geen voorstander van een Titanic 3D zie hem liever weer gewoon vernieuwende films maken. En voor het geld hoeft tie echt allang geen films meer te maken. Kijk maar eens een making of en dan zie je hoeveel tijd die steekt in elk aspect van het film aspect.

Dragonator

Avatar

.... ik lees hier werkelijk de stomste en domste opmerkinge die ik ooit heb gezien.... zijn jullie niet op de hoogte dat James dit puur doet uit Memorial??? vanaf 2012 april is het 100 Jaar gelede dat de Titanic (de echte!) gezonken is.... ik zou zegge toon een beetje respect, stelletje ringworsten!

NieuwsFilm

meest populair