Zoveelste tegenslag voor Akira

Regisseur Albert Hughes (The Book of Eli) laat het geteisterde project achter zich.

Het lijkt maar niet op te schieten met de geplande live-action verfilming van Akira. Eerder kreeg het project te maken met protesten i.v.m. een geheel blanke shortlist voor de hoofdrollen. Deze lijst heeft overigens nog steeds niet geleid tot het vinden van acteurs om Kaneda en Tetsuo te spelen. Het enige dat we zeker wisten was dat Albert Hughes (The Book of Eli) aan het roer zou staan van Akira.

Nu komt plotseling naar buiten dat Hughes eruit is gestapt. Dit is het eerste nieuws over de film sinds het bericht dat Keanu Reeves nee zou hebben gezegd tegen de rol van Kaneda. Verder had WB de afdeling pre-visualisatie van de film stopgezet en het grootste gedeelte van de bijbehorende mensen eruit gegooid. Nu geeft Hughes er dus ook de brui aan.

De regisseur zou er op het creatieve vlak niet kunnen uitkomen met de studio en heeft op vriendelijke wijze bedankt voor de film. Hij hoopt zijn volgende film gewoon alsnog voor WB te kunnen maken en koestert geen enkele wrok. De website Deadline gaat ervan uit dat de studio snel achter een vervanger voor Hughes aan gaat en dat er terug zal worden gegaan naar de originele strategie.

De studio had voor de rollen van Kaneda en Tetsuo een shortlist in elkaar gezet met de volgende namen: Robert Pattinson, Andrew Garfield, James McAvoy (Tetsuo), Garrett Hedlund, Michael Fassbender, Chris Pine, Justin Timberlake en Joaquin Phoenix (Kaneda). Toen ontstond plotseling het besef dat Akira een behoorlijk groot project zou kunnen worden. Vandaar dat het vizier ineens werd gericht op mensen als Brad Pitt, James Franco en Keanu Reeves.

Met het inhuren van scenarist Steve Kloves wil Warner Bros. alsnog een beroep doen op de jongere acteurs van de shortlist voor een goedkopere versie van de film. De studio bracht kort geleden het volgende naar buiten over de film:

Production on Akira has not halted or been shut down, as the film has not yet been greenlit and is still very much in the development stage. The exploratory process is crucial to a project of this magnitude, and we will continue to sculpt our approach to making the best possible film.

Gaat deze film er ooit nog komen? Wie weet...



NieuwsFilm

meest populair