Bioscoop releases week 22

De wekelijkse lijst met alle nieuwe films.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

The Tree of Life (2011)


De elfjarige Jack heeft twee broers en woont bij zijn ouders. Op jonge leeftijd lijkt alles hem toe te lachen. Zijn moeder is lieflijk en vergevingsgezind en zijn vader probeert hem klaar te stomen voor de harde wereld. Dat de wereld inderdaad geen prettige plaats is, leert Jack als hij in aanraking komt met ziekte, lijden en de dood. Als volwassen man wordt Jack een verdwaalde ziel in een moderne wereld die op bijzondere wijze zijn weg probeert te vinden.
Bekijk de afbeelding

X-Men: First Class (2011)


X-Men: First Class toont ons hoe Charles Xavier en Erik Lensherr veranderen in Professor X en Magneto. In het begin zijn het beste vrienden, maar als ze samen de grootste bedreiging die de wereld tot dan toe heeft gezien bevechten, ontstaat er een kloof tussen beiden, die leidt tot de altijd voort durende strijd tussen Magneto's Brotherhood en Professor X's X-Men.
Bekijk de afbeelding

Insidious (2010)

Regie: James Wan

In de film draait het om Josh en Renai, die een gelukkig gezin hebben met drie jonge kinderen. Hun leven wordt echter op zijn kop gezet als ze verhuizen naar een nieuwe woning. Er gebeuren vreemde dingen en hun jongste zoon Dalton raakt in een vreemde coma. Zelfs een groep wetenschappers kan de vreemde gebeurtenissen niet verklaren.
Bekijk de afbeelding

Tous les soleils (2011)


De Italiaanse Alessandro doceert barokke muziek en leeft in Straatsburg met zijn broer en zijn vijftienjarige puberdochter Irina. Broer Crampone is een onschuldige anarchistische idioot die sinds Berlusconi aan de macht kwam, politiek asiel probeert te verkrijgen. Soms heeft Alessandro het gevoel dat hij twee tieners moet opvoeden. Terwijl hij een modelvader probeert te zijn en geniet van het gezelschap van zijn grote groep vrienden, is hij vergeten hoe hij weer een liefdesleven opbouwt. Wanneer zijn dochter echter voor het eerste verliefd wordt, komt Alessandro's leven op zijn kop staan.
Bekijk de afbeelding

Something Borrowed (2011)


Met haar dertigste verjaardag in het vooruitzicht, heeft Rachel het gevoel dat haar leven zich nog niet heeft ontwikkeld zoals ze had gehoopt. Ondanks een goede baan als advocate en leuke vrienden, waaronder extravagante beste vriendin Darcy, realiseert Rachel zich steeds vaker na een avondje uit dat zij weer alleen naar huis toe gaat. Dit verandert echter na afloop van het verjaardagsfeest wat Darcy voor haar organiseert: Rachel belandt in een dronken bui in bed met Dex, een oud studiegenoot én... Darcy's huidige verloofde. Verschrikt vragen ze zich af hoe dit heeft kunnen gebeuren en proberen het voorval te vergeten. Maar al snel slaat bij beiden de twijfel toe: was het eigenlijk wel een vergissing?
Bekijk de afbeelding

(Untitled) (2009)


Adrian Jacobs componeert experimentele muziekstukken met het geluid van kranten en metalen emmers. Er zijn echter maar weinig mensen die ernaar willen luisteren. Zijn broer Josh maakt schilderijen die dusdanig saai zijn, dat ze het goed doen in hotels en de wachtkamer van de tandarts. Wanneer de New Yorkse galleriehoudster Madeleine in het leven van de twee broers verschijnt, ontstaat er ongemerkt onduidelijkheid over de definities van kunst, creativiteit, vriendschap en liefde. (Untitled) is de perfecte film voor liefhebbers van moderne kunst en tegelijkertijd dé film voor iedereen die niets van kunst moet hebben.



NieuwsFilm

meest populair