Grote namen voor Anna Karenina

De volgende verfilming van een van Tolstoj's meesterwerken.

Het boek Anna Karenina geldt als een van de grootste meesterwerken van de Russische , maar ook van de wereldliteratuur. Het boek werd in 1877 door Tolstoj uitgebracht en is al menigmaal verfilmd. Volgend jaar moet een Amerikaanse filmversie van het project uitgebracht worden, met allerlei grote namen in de hoofdrollen.

De titelrol van de film wordt vervuld door Keira Knightley, en haar tegenspelers zullen onder andere Jude Law, Aaron Johnson, Matthew Macfadyen, Saorise Ronan en Kelly Macdonald zijn. De film draait om Anna, de vrouw van een vijftigjarige ambtenaar. De jonge graaf Vronsky is verliefd op haar, maar Anna verzet zich tegen zijn avances, wat zijn verlangens alleen maar aanwakkert. Daarnaast is er de jonge prinses Kitty, die op haar beurt weer gevoelens heeft voor Vronsky, maar ook voor haar is er iemand anders, namelijk Constantin Levin, wiens huwelijksaanzoeken ze continu afwijst.

De productie van de film begint in september in Londen en eindigt in Rusland. De zoektocht gaat op dit moment nog naar kinderen om in de overige rollen te voorzien. In 2012 moet de door Joe Wright geregisseerde verfilming uitkomen.



NieuwsFilm

meest populair