Algemeen

Videogame Devil May Cry krijgt een verfilming

Het scenario zal verzorgd gaan worden door Kyle Ward (Hitman 2, Kane & Lynch).

door Jan-Peter Rook op 10.06.2011 om 08:00 in Algemeen
De Playstation en XBox game Devil May Cry krijgt een verfilming. De website Andriasang meldt dat ontwikkelaar Capcom dit bekend heeft gemaakt. Binnenkort wordt het vijfde deel van de reeks alweer uitgebracht, DmC Devil May Cry genaamd, en de film zal dan ook op dit hoofdstuk gebaseerd gaan worden.

De film is in de maak bij een dochteronderneming van Sony Pictures Entertainment, Screen Gems. Er is verder nog weinig bekend over het project, behalve dat Kyle Ward, scenarist van Hitman 2 en Kane & Lynch, het script zal gaan verzorgen.

De gamereeks volgt Dante, een huurling die zich bezighoudt met het uitroeien van duivels en demonen. Dit doet hij onder meer omdat hij de moordenaar van zijn moeder te pakken wil krijgen. Dante is de zoon van Sparda, een machtige demon die zich verzette tegen de duivelse keizer en zijn leger versloeg. Door deze verwantschap bezit Dante enkele bovennatuurlijke vaardigheden die hij in combinatie met wapens gebruikt om zo zijn vijanden het leven zuur te maken.

Hieronder een trailer van de nieuwe game:6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

shaunofthedead

Avatar

Hier zit ik niet op te wachten. Het verhaal is 13-in-een-dozijn en echt veel goede gameverfilmingen zijn er nog niet geweest.

benjamin

Avatar

Leuk spel om te spelen, maar hier een film van maken lijkt geen goed idee.

timdekw

Avatar

Constantine meets Blade??? Heb ik het dan een beetje goed geïnterpreteerd?

jochemb

Avatar

timdekw "Constantine meets Blade??? Heb ik het dan een beetje goed geïnterpreteerd?"


Ik hoop het want hoewel blade en constantine beide geen sterk verhaal hebben waren het toch erg vermakelijke films om te kijken.

Frank_Costello

Avatar

Zul je zien dat ze die balzak van een Dante heel emotioneel gaan maken...

geertvdheide

Avatar

Ik twijfel mee met de mensen hierboven: Als game werkt deze reeks best aardig, maar het is zo enorm over-the-top dat het als film geen grote kans van slagen heeft. Het kan in theorie wel met exact de juiste regie en interpretatie, maar ik zie het niet goed komen.

NieuwsFilm

meest populair