Christian Bale moet 'ark' bouwen voor Darren Aronofsky

Met grote naam probeert de Black Swan regisseur zijn geliefde project Noah definitief van de grond te krijgen.

Darren Aronofsky wil Christian Bale als hoofdrolspeler in de film Noah waarvoor de regisseur van o.a. Black Swan (2010) nog een filmmaatschappij zoekt. Voor het Bijbelse verhaal moet nog een tweede geldschieter gevonden worden naast de maatschappij New Regency. Deze partij zal de eerste helft van het gewenste budget van $130 miljoen betalen. Met Bale hoopt Aronofsky een tweede maatschappij over de streep te trekken.

Volgens de website Vulture zijn de regisseur en de acteur reeds in gesprek om tot een samenwerking te komen. Bale is overigens niet vies van een uitdagend project. Volgend jaar zal hij te zien zijn in 13 Flowers of Nanjing, een Chinese productie over het Bloedbad van Nanjing dat plaatsvond in 1937.

Een geldschieter lijkt overigens niet een heel groot probleem te zijn. Paramount, Summit en 20th Century Fox schijnen geïnteresseerd te zijn in het project. Daarbij komt ook nog dat Aronofsky een overeenkomst heeft met Fox. Enige nadeel is dat Fox op dit niet zo happig schijnt te zijn op een Bijbels verhaal. Dat Aronofsky eerder meldde dat het een "very R-rated" film moet worden, helpt waarschijnlijk ook niet.

NieuwsFilm

meest populair