Blu-Ray Review: The Disappearance Of Alice Creed

Vermakelijke lowbudget kidnapfilm met Gemma Arterton als eyecatcher.


Regie: J Blakeson | Cast: Gemma Arterton (Alice Creed), Eddie Marsan (Vic), Martin Compston (Danny) | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2011 | Bioscooprelease: 20 januari 2011 | Retail release: 17 mei 2011 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.35 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: Nederlands| EAN: 8715664087565 | FilmTotaal recensie

Een bekende naam in een kleine film wil vaak helpen om de titel onder de aandacht te krijgen bij het grote publiek. Zo gebeurde dit ook met The Disappearance of Alice Creed (2009) waarin de getalenteerde actrice Gemma Arterton de hoofdrol speelt. Voor de kidnapfilm, met een zeer beperkt budget, speelde Arterton in films als RocknRolla (2008), Quantum of Solace (2008) en The Boat That Rocked (2008) en is nu een bekend gezicht in grote Hollywood blockbusters als Clash of the Titans (2010) en Prince of Persia: The Sands of Time (2010). Haar sterke rol als Alice Creed heeft waarschijnlijk een belangrijke rol gespeeld in haar verdere doorbraak. De film was overigens niet alleen goed voor de hoofdrolspeelster. Ook de twee ontvoerders, gespeeld door Martin Compston (Doomsday, 2008) en Eddie Marsan (Sherlock Holmes, 2009), zorgden ervoor dat de thriller goed werd ontvangen door de internationale filmpers en dat ook de kijker goed heeft kunnen genieten van de vele onverwachte plotwendingen. Sinds kort is de film op Blu-Ray verkrijgbaar.

SYNOPSIS
In The Disappearance of Alice Creed wordt Alice Creed, een miljonairsdochter, op klaarlichte dag ontvoerd. Haar ontvoerders, de doodkalme Vic en zijn jongere kompaan Danny, hebben hun plan tot in de puntjes uitgewerkt. Met deze ontvoering willen ze de slag van hun leven slaan. Maar Alice is niet van plan het perfecte slachtoffer te spelen. Zij is vastbesloten te vluchten, koste wat kost. Het onfeilbare plan van Danny en Vic verandert al snel in een gevaarlijk kat een muisspel waarbij niemand zijn leven meer zeker is.

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer van The Disappearance of Alice Creed of klik verder naar de HD versies:



WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt The Disappearance of Alice Creed een fraaie 80%. De IMDb noteert een lagere 6,8 (bij ruim 6 duizend stemmen). De bezoekers van FilmTotaal geven gezamenlijk een 7,5. Naar aanleiding van zijn recensie geeft FT recensent Frank Stol 3,5 ster aan de ontvoeringsfilm.
Een reactie van FT bezoeker WeWereWarned: ...ondanks het erg low budget en maar met 3 acteurs is, is het een zeer sterke film! Er gebeurt zo veel in weinig tijd dat het moeilijk is de film uit te leggen aan iemand die hem niet heeft gezien. De 3 acteurs acteren zeer goed, sterk verhaal dus een 8 waard! ...
Het productiebudget van The Disappearance of Alice Creed is onbekend, maar waarschijnlijk zeer beperkt. In het eerste weekend in de States verdiende J Blakeson eerste speelfilm ruim $40 duizend en eindigde op net geen $167 duizend. Wereldwijd stopte de teller op $867.714. De opbrengsten in Nederland zijn onbekend.

DE BLU-RAY DISC
We bekijken de single disc Blu-Ray uitgave van The Disappearance of Alice Creed . Het recensie-exemplaar komt in een standaard Blu-Ray keepcase. De vormgeving komt overeen met een eerdere filmposter, zoals die hier hier te zien is. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).



DE EXTRA'S
Er zijn helaas geen extra's op de schijf aanwezig. Zoals wel vaker blijkt dat de buitenlandse uitgaven wél extra's bevatten. Op buitenlandse versies van de Blu-Ray van The Disappearance of Alice Creed staan bijvoorbeeld deleted scenes, een storyboard vergelijking en een audiocommentaar.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
Met name de geluidskwaliteit is wat magerder dan een gemiddelde Blu-Ray van een grote Hollywood blockbuster. Dit is echter goed voor te stellen aangezien we te maken hebben met een kleine film met een beperkt budget. Hierbij komt ook nog kijken dat de film vooral draait om dialoog. Er had echter wat meer gebruik gemaakt kunnen worden van de surround speakers. Het beeld ziet er daarentegen haarscherp uit.

CONCLUSIE
The Disappearance of Alice Creed is in vele opzichten erg sterk. De cast is voortreffelijk, de film ziet er fraai uit en een liefhebber van plotwendingen kan zijn hart op. Regisseur J Blakeson lijkt een mooie toekomst in het vooruitzicht te hebben.
De Blu-Ray is helaas wat karig. Er zijn geen extra's aanwezig en de geluidskwaliteit is wat mager. Het beeld is daarentegen goed scherp. De huidige verkoopprijs is overigens erg schappelijk. Leuk voor erbij!


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze Blu-Ray uitgave van The Disappearance of Alice Creed is er een 1 Dvd versie verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever Dutch Filmworks voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair