De makers van deze kidnapthriller weten uit een minimaal uitgangspunt maximale spanning te halen door de vele plotwendingen.
play

6,7 details

  • 96 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
96 Min Verenigd Koninkrijk

We zien hoe twee mannen een flat verbouwen, een bestelbus stelen en gereedschap verzamelen. Kalm vervolgen ze hun praktijken, maar al snel blijkt dat ze een sinister plan hebben. Gewapend en vermomd ontvoeren ze een jonge vrouw van de straat en binden haar vast op een bed in de flat...

Regie
J Blakeson
Cast
Gemma Arterton, Eddie Marsan, Martin Compston.
Budget
$ 800.000
Opbrengst
$ 867.714
Release
23.10.2009
Release NL
20.01.2011
Release DVD
03.05.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: J Blakeson | Cast: Gemma Arterton (Alice Creed), Eddie Marsan (Vic) en Martin Compston (Danny) | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2009

Het idee voor The Disappearance of Alice Creed is ontstaan naar aanleiding van een enkele scène uit de film Ransom van Ron Howard. Tussen alle achtervolgingen en politietelefoontjes in, komt een moment voorbij waarbij één van de bendeleden zorgdraagt voor de ontvoerde jongen, iets wat nieuwkomer J Blakeson een intrigerend vertrekpunt vond voor het schrijven van een scenario. Want wat voor relatie ontstaat er tussen de kidnappers en het slachtoffer als zij continu bij elkaar in één ruimte zitten? Als het aan Blakeson ligt, leent zo’n ontvoeringssituatie zich vooral voor veel onverwachte, zelfs merkwaardige plotwendingen.

Direct bij de opening is de toon van de film gezet: twee mannen bekleden en betimmeren een afgelegen ruimte totdat deze helemaal geluidsdicht is. De onaangenaam kalme Vic en zijn jonge hulp Danny hebben de ontvoering van miljonairsdochter Alice Creed tot in de puntjes uitgedacht en voorbereid, want het zou hen zomaar een hoop losgeld kunnen opleveren. Alice wordt op klaarlichte dag ontvoerd en met handboeien vastgeketend aan het bed in het vertrek. Terwijl haar ontvoerders wachten op een reactie van haar steenrijke vader, lopen de onderlinge spanningen hoog op.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Disappearance of Alice Creed Nieuwsberichten

Laatste reacties

pringles

"...Met die verrassende wendingen viel het wel mee, maar dit is wel een vermakelijke arthouse film..."

Tarkus

"...Redelijk goede film, met verrassende wendingen maar wel een voorspelbaar slot...."

JamesBond

"...Film met 3 acteurs, zelfs de Low-Budget Paranormal Activity had er meer..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Disappearance of Alice Creed

acties