Algemeen

Eerste foto's De Bende van Oss

Nieuwe Nederlandse misdaadfilm met Sylvia Hoeks, Daan Schuurmans en Frank Lammers.

door Arman Avsaroglu op 23.06.2011 om 11:27 in Algemeen
De eerste foto's uit de nieuwe Nederlandse misdaadfilm De Bende van Oss zijn hieronder te zien. Het gaat om een film van regisseur Andre van Duren, met in de hoofdrollen acteurs als Sylvia Hoeks, Frank Lammers en Daan Schuurmans.

De Bende van Oss is gebaseerd op historische feiten en gaat over Johanna van Heesch (Sylvia Hoeks). Zij is via haar man Ties (Matthias Schoenaerts) verzeild geraakt in ‘de Ossche bende’, die bijna dagelijks samenkomt in haar café. Onder leiding van de gewelddadige Wim de Kuiper (Marcel Musters) zorgt de bende voor een golf van misdaad en moord die heel Nederland jarenlang in zijn greep houdt. Johanna wil breken met de misdaad die haar omringt en daarvoor ze krijgt hulp uit onverwachte hoek van corrupte verzekeringsagent Harry (Frank Lammers). Maar hoe harder ze probeert los te komen van Oss, hoe verder ze wegzakt in oplichting, prostitutie en zelfs moord...

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

timdekw

Avatar

Gangs of Oss

De titel en de aankleding hebben wat weg van Gangs of New York. Ik ga er maar niet van uit dat de films beide van hetzelfde niveau zijn...

adofmirosch

Avatar

Ik houw wel van dit zort films maar niet echt van nederlandtalige films er zijn wel een paargoede maar ik vind engels magtiger over komen.

KekeBaas

Avatar

Het is natuurlijk wel een enorm pluspunt van Schoenaerts meespeelt.

Rich Art

Avatar

adofmirosch "ik houw wel van dit zort films maar niet echt van nederlandtalige films er zijn wel een paargoede maar ik vind engels magtiger over komen."

Huh? :?

adofmirosch

Avatar

Was onduidelijk ja :P
ik bedoel dat dit mij een leuke film lijkt als engels

Tako

Avatar

adofmirosch "ik houw wel van dit zort films maar niet echt van nederlandtalige films er zijn wel een paargoede maar ik vind engels magtiger over komen."

Graag even letten op het taalgebruik.

BatMotor

Avatar

Ben al lang blij dat Carice Van Houten niet de hoofddrol heeft. 8-)

Sylvia heeft tot nu toe nog steeds laten zien dat ze de beste NL actrice is van haar generatie.

NothingPersonal

Avatar

Adofmirosch 23-06-2011 11:49
was onduidelijk ja
ik bedoel dat dit mij een leuke film lijkt als engels.

Bedankt voor de opheldering O+

Rich Art

Avatar

adofmirosch "was onduidelijk ja :P
ik bedoel dat dit mij een leuke film lijkt als engels"

Thanks, maar ik snap nog steeds niet wat je nou precies bedoeld... Dat je een Nederlandse film leuker vindt dan een Engels?

bee

Avatar

Als Ossenaar ben ik toch benieuwd naar hoeveel ze daadwerkelijk in Oss gefilmd hebben. :P

Hadden ze deze film niet gedeeltelijk in engeland gefilmd?

Timothy

Avatar

Rich Art "Thanks, maar ik snap nog steeds niet wat je nou precies bedoeld... Dat je een Nederlandse film leuker vindt dan een Engels?"


Ik gok - gezien zijn of haar posts - dat Nederlands niet de voorkeur heeft Smiley face

benjamin

Avatar

Matthias Schoenaerts :W :W :W

Sjaak_Polak

Avatar

Ben hier wel heel benieuwd naar, zeker omdat een aantal van de beste acteurs die we in Nederland (en Belgie) hebben hieraan mee doen, dat zegt wel iets over het script (hoop ik in elk geval).

Mlima

Avatar

"De Criminaliteit van Oss" luidde de titel van het proefschrift van
Willem Nagel in 1949.

Oss had de reputatie een gewelddadig en crimineel stadje te zijn, ondanks dat het proefschrift van Nagel het tegendeel aantoonde.

Niettemin een interessante plaats in politiek/economisch opzicht. Ook nu nog. Jan Marijnisse (SP) werkte als voorman/lasser bij de exclusieve jachtenbouwer Frans Heesch, vandaar zijn aversie tegen "kapitaal"?

Unilever vond er zijn oorsprong; in Oss ontstond door samenwerking van twee concurrenten dit enorme conglomeraat.

Ga je dit als sociale achtergrond voor een film gebruiken dan zie ik heel graag het resultaat er van.

WizardOfOss

Avatar

bee "Als Ossenaar ben ik toch benieuwd naar hoeveel ze daadwerkelijk in Oss gefilmd hebben. :P

Hadden ze deze film niet gedeeltelijk in engeland gefilmd?"
Ze hebben in ieder geval een flink aantal dagen in het centrum Ravenstein gefilmd (zie ook de eerste drie foto's), al hebben ze de boel daarvoor nog wel aardig vermomd. Blijkbaar leek dat meer op het toenmalige Oss dan het huidige Oss.

Maareh, deze foto's (in ieder geval de eerste twee) zijn toch al maanden bekend?

Mlima "Jan Marijnisse (SP) werkte als voorman/lasser bij de exclusieve jachtenbouwer Frans Heesch, vandaar zijn aversie tegen "kapitaal"?"
Frans Heesen bedoel je? Tegenwoordig de sponsor van TOP Oss, de kleinste profvoetbalclub va ons land met de meest exclusieve sponsor. Marijnissen zal wel gebaald hebben dat ie geen boot van de zaak kreeg...

KeesjeNL

Avatar

Dit lijk me een goede film, ik hoop niet dat ze het woord "klootzak" om de haverklap gaan gebruiken (wat wel vaker gebeurt in Nederlandse films). Geheel toevallig heb ik de opnames gezien op de RDM-Campus (Heijplaat, Rotterdam).

afbeelding

Ze hadden vrachtwagens vol met kostuums meegenomen, de hele hal op de begane grond van het hoofdgebouw van de Campus stond ermee vol, en uren lang hing er een lucht van krabsalade en broodjes brie:9. Hier is nog wat meer te lezen over deze filmlocatieSmiley face:

http://www.rdmcampus.nl/nieuws/2011/05/10/filmopnames-de-bende-van-oss-in-oude-hoofdkantoor

De dag daarna hebben ze ook opnames gemaakt op de Wilhelminapier (ook in Rotterdam, vlakbij de grootste torens van Nederland). Ik vraag me af hoe ze al die nieuwbouw wegwerken in de film en hoe authentiek de film eruit gaat zien.

WizardOfOss

Avatar

In Ravenstein hadden ze dat wel grondig aangepakt, kleine moderne dingetjes handig weggewerkt achter een uithangbord of zo, een paar ramen dichtgetimmerd, en het enige pand met een moderne gevel domweg compleet verstopt achter een smederij-voorzetgevel. En sowieso alles een flink stuk smeriger gemaakt. Nu scheelt het uiteraard wel dat het centrum van Ravenstein op een paar panden na nog authentiek is, geen last van moderne torenflats of kantoorgebouwen en dergelijke...

Foto's: http://www.maaslandfm.nl/index.php/nieuws/6089-fotoreeks-bende-van-oss-dag-2-fotos.html

KeesjeNL

Avatar

^ Even gegoogeld naar Ravenstein omdat ik niet eerder van Ravenstein had gehoord:p. Mooi hoor, slechts 7 km van Oss vandaan! Jammer van die moderne rotzooi die tussen de originele bebouwing staat van deze prachtige historische vestingstad (1355).

Toen Kruimeltje jaren geleden werd opgenomen in Schiedam (waar ik dan weer vandaan kom), werden moderne gevelelementen ook allemaal weggewerkt met houten kisten en andere rekwisieten.

MrMyrmica

Avatar

bee "Als Ossenaar ben ik toch benieuwd naar hoeveel ze daadwerkelijk in Oss gefilmd hebben. :P

Hadden ze deze film niet gedeeltelijk in engeland gefilmd?"
Jaaaah Oss! Ben als Ossenaar ook benieuwd, ik vind dat er wel een leuk sfeertje hangt in die film als ik zo die foto's zie. Smiley face

NieuwsFilm