Richard Linklater doet 12 (!) jaar over zijn film 'Boyhood'

De opnames voor het buitengewone project begonnen in 2002 en duren nog zo'n 3 jaar.

Richard Linklater heeft de afgelopen tien jaar enkele films uitgebracht, waaronder The School of Rock en Before Sunset. Ook zit Bernie er dit jaar nog aan te komen. Tussen al die films door werkt hij in alle stilte aan zijn meest abmitieuze project tot nu toe: Boyhood. De opnames voor de film, die voorheen onder de titel Growing Up ging, begonnen in 2002. Linklater begon met het volgen van een jonge acteur genaamd Ellar Salmon. De film laat zien hoe hij opgroeit van de kleuterklas tot aan zijn studententijd.

Linklater heeft onlangs aangegeven dat hij nog drie jaar bezig zal zijn met de opnames voor Boyhood. Salmon zal tegen die tijd (2014) ongeveer 18 jaar oud zijn. Zijn ouders worden overigens gespeeld door Ethan Hawke en Patricia Arquette.

Boyhood vertelt het verhaal van twee gescheiden mensen die hun kind opvoeden. Linklater filmt elk jaar een klein beetje aan materiaal, meestal in de zomer. Als de opnames er in 2014 op zitten kunnen we de film vermoedelijk een jaar later ergens verwachten.

NieuwsFilm

meest populair