Bioscoop releases week 25

Het wekelijkse overzicht met de nieuwe films.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)


De rebelse McMurphy komt tegen zijn wil in een gekkenhuis terecht. Daar botst hij al snel met de autoritaire zuster Ratched die het instituut met ijzeren hand leidt. Wanhopig probeert McMurphy zijn medepatienten op te zetten tegen de repressie en de dodelijke atmosfeer.
Bekijk de afbeelding

La nana (2009)


Raquel is eenkennig, stug en koppig, maar ook trouw, precies en rustig. Vergroeid als ze is met het huishouden van haar welgestelde bazen en hun vier verwende kinderen, heeft ze bijzondere rechten verworven. Wanneer ze ziek wordt, komt er een tweede hulp in huis. Deze weet Raquel allemaal het leven zo zuur te maken, dat ze doorgaans snel weer weg zijn. Silva filmt met veel gevoel voor understatement het koppige verzet van een vrouw wier werk haar persoonlijkheid is geworden. Tegen het ongecompliceerde charmeoffensief van haar nieuwe collega Lucy blijkt zelfs Raquel, wier enige intieme contact bestaat uit korte telefoongesprekken met haar moeder, niet bestand. Maar ook opbloeiende vriendschap brengt gevaren met zich mee.
Bekijk de afbeelding

Bad Teacher (2011)


Lerares Elizabeth Halsey (Diaz) werkt op een middelbare school. Wanneer ze door haar vriend wordt gedumpt, krijgt ze een oogje op de leukste leraar van de school (Timberlake). Er is echter één probleem: haar collega heeft al een relatie met de felbegeerde man.
Bekijk de afbeelding

The Trip (2010)


Er staat Steve Coogan een culinaire week te wachten, wanneer hij in opdracht van een krant een aantal toprestaurants in het Engelse Lake District en Yorkshire Dales gaat beoordelen. Zijn vriendin haakt op het laatste moment af, waardoor hij aarzelend de altijd beschikbare Rob Brydon uitnodigt om mee op reis te gaan. Terwijl ze genieten van haute cuisine drijven de twee vrienden elkaar tot waanzin met hun eindeloze discussies, maar bespreken ze ook de belangrijkste ingrediënten voor een gelukkig leven: familie en vriendschap.
Bekijk de afbeelding

Les femmes du 6ème étage (2010)


Parijs, de vroege jaren zestig: de tijd van cocktails, mantelpakjes, dure chevrolets en high society. De vermogende Jean-Louis Joubert is een brave maar saaie man. Tot hij en zijn vrouw de mooie Spaanse María als werkster in dienst nemen. Maria laat hem kennis maken met de zesde verdieping van zijn burgerlijke appartementsgebouw waar zij met andere temperamentvolle Spaanse werksters woont. Deze vrouwen, maar vooral de erg aantrekkelijke Maria, leren hem voor het eerst plezier te hebben in het leven. Dit tot grote ontsteltenis van mevrouw Joubert en haar vriendinnen.



NieuwsFilm

meest populair