Cloudy with a Chance of Meatballs krijgt prequel

Sony Pictures Animation slaat verrassende weg in met hun succesvolle animatiefilm.

In 2009 was de nieuwe 3D animatiefilm Cloudy with a Chance of Meatballs een redelijk succes voor Sony Pictures Animation. Het kreeg redelijk kritieken (RT = 86%, IMDb = 7,1, FT = 7,3) en presteerde welvarend aan de Box Office door wereldwijd $243 miljoen op te halen bij een productiebudget van $100 miljoen. Een sequel kon dus niet uitblijven, aangezien de animatiefilm van regisseurs Phil Lord en Chris Miller (21 Jump Street, 2012) gebaseerd is op de bestaande boekenreeks van Judi Barrett en Ron Barrett.

Volgens de LA Times kiest Sony er verrassend genoeg voor om een prequel te lanceren, ondanks dat er ook simpelweg gekozen kon worden voor "Pickles in Pittsburgh", het tweede boek uit de reeks. Er wordt een compleet nieuw verhaal geschreven door John Francis Daley en Jonathan Goldstein, bekend van het zeer redelijk ontvangen Horrible Bosses dat dit weekend in première gaat in de States.

De grote vraag is nu hoe ze dit willen gaan doen, aangezien we in het eerste deel het hoofdpersonage Flint Lockwood redelijk uitgebreid zien opgroeien.

In Cloudy with a Chance of Meatballs zagen we hoe de jonge - veelal kansloze - uitvinder Flint (met de stem Bill Hader) de uitvinding van zijn leven doet. Hij zorgt er voor dat het eten regent. Andere stemmen kwamen van Anna Faris, Bruce Campbell, James Caan en Mr. T. De trailer:



NieuwsFilm

meest populair