Cloudy with a Chance of Meatballs (2009)

Prepare to get served

3D-animatie om van te smullen. Het Regent Gehaktballen is een maaltijd die er prachtig uitziet, maar een beetje flauw smaakt.
play

6,9 details

  • 90 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten

Een prima leven hebben ze in het stadje Chewandswallow: als het regent, regent het soep en vruchtensap, als het sneeuwt, sneeuwt het aardappelpuree en als het stormt, vallen de gehaktballen zo in je mond. Maar wat gebeurt er als het weer uit de hand loopt?

Alt titel
Het Regent Gehaktballen, Cloudy with a Chance of Meatballs: An IMAX 3D Experience
Regie
Phil Lord
Chris Miller
Cast
Anna Faris, James Caan, Neil Patrick Harris, Bill Hader, Benjamin Bratt, Andy Samberg, Bruce Campbell, Will Forte, Lauren Graham, Mr. T, Bobb'e J. Thompson, Angela Shelton, Peter Siragusa, Al Roker, Max Neuwirth.
Budget
$ 100.000.000
Opbrengst
$ 242.988.466
Release
18.09.2009
Release NL
18.02.2010
Release DVD
18.05.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Phil Lord & Chris Miller | Stemmencast: Peter van de Veire (Flint), Do (Sam), Thom Hoffman (Burgemeester), Carry Goossens (Tim), Alex Agnew (Earl), Koen de Graeve (Baby Brent), Sam de Graef (Jonge Flint), Matthias Lybeert (Cal), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2009

3D-techniek is lange tijd niet veel meer geweest dan een grappige gimmick waarbij uit het niets opeens dingen de zaal in vliegen. Met als resultaat dat het publiek verschrikt wegduikt of het object in kwestie probeert te vangen om zich daarna weer op het verhaal te richten. Erg leuk, maar het blijft toch vooral een attractie die zelden iets toevoegt en regelmatig afleidt. Zelfs bij een film als Avatar zagen we het; prachtige techniek, maar daaronder verschrikkelijk tweedimensionaal. Het Regent Gehaktballen lijkt een stap in de goede richting te zetten. De 3D-versie van de film biedt ons prachtige 3D-beelden van steden en zelfs tornado’s zonder het verhaal uit het oog te verliezen. Voor het eerst staat de 3D-technologie echt in dienst van het verhaal en niet andersom. Een nieuw hoogtepunt in animatiefilms is bereikt, en niet eens door Pixar.

Sommige verhalen lijken dan ook geschapen te zijn om in 3D gezien te worden. Het Regent Gehaktballen is hier een uitstekend voorbeeld van. De film vertelt het verhaal van uitvinder Flint, die een machine uitvindt waarmee hij het eten kan laten regenen. Een tijdlang gaat dit goed en is hij de held van het dorp, maar dan slaat de machine op hol. Als de hele wereld vervolgens in gevaar is door al het fastfood (en hier en daar wat selderij) dat met bakken uit de hemel komt vallen, moet Flint alles op alles zetten om zijn uitvinding uit te schakelen. De finale met een heuse spaghettitornado is een lust voor het oog. Dit kan echt alleen in 3D-animatiefilms, en het is genieten!

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

Cloudy with a Chance of Meatballs Nieuwsberichten

Laatste reacties

hansbeer

"...Inderdaad een leuke chaos-film, positief bedoeld! Leuk origineel verhaal ook met veel grappige mome......"

Edwinem

"...[quote=Nautorius]Ik was zo sceptisch tegenover deze film, dat bleek achteraf volledig onterecht. Gew......"

Jim

"...Ik was zo sceptisch tegenover deze film, dat bleek achteraf volledig onterecht. Geweldige film. Zeld......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Cloudy with a Chance of Meatballs

acties