Belangrijk personage niet in The Adventures of Tintin

Met als gevolg een grote plotverandering in de film.

In de castlijst van The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn ontbreekt één belangrijk personage, namelijk Professor Zonnebloem (in het Engels Professor Calculus). Aangezien Hergé het personage introduceert in de twee Kuifje-verhalen die verfilmd zijn door Peter Jackson en Steven Spielberg, besloot ComingSoon eens navraag te doen bij de regisseurs.

"Calculus doesn't yet make an appearance in our cinematic version of 'Tintin,'" vertelt Jackson. "Obviously, if we're lucky enough to do more 'Tintin' movies, there's a lot of stories that Calculus features in. We would absolutely look forward to seeing him in the future."

Dat Professor Zonnebloem niet te zien zal zijn in de film, wijst er wel op dat er mogelijk een grote verandering is aangebracht in het oorspronkelijke verhaal. Echter, aan Spielberg’s reactie te merken, gaat men er vanuit dat niet al teveel mensen het personage zullen missen. "I'm just really happy to know that you know Calculus. That makes me very happy."

Mocht er een vervolg komen – iets dat Jackson en Spielberg natuurlijk graag zien – zullen ze waarschijnlijk de verhalen De 7 kristallen bollen en De zonnetempel verfilmen. Ook in deze verhalen speelt Zonnebloem een prominente rol, dus waarschijnlijk is het personage in een vervolg wel te zien.

The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn draait vanaf 26 oktober in de Nederlandse bioscopen. Hieronder de trailer van de film.



NieuwsFilm

meest populair