Belangrijk personage niet in The Adventures of Tintin

Met als gevolg een grote plotverandering in de film.

Jim Pedd 24 July 2011 16:30 in Algemeen
In de castlijst van The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn ontbreekt één belangrijk personage, namelijk Professor Zonnebloem (in het Engels Professor Calculus). Aangezien Hergé het personage introduceert in de twee Kuifje-verhalen die verfilmd zijn door Peter Jackson en Steven Spielberg, besloot ComingSoon eens navraag te doen bij de regisseurs.

"Calculus doesn't yet make an appearance in our cinematic version of 'Tintin,'" vertelt Jackson. "Obviously, if we're lucky enough to do more 'Tintin' movies, there's a lot of stories that Calculus features in. We would absolutely look forward to seeing him in the future."

Dat Professor Zonnebloem niet te zien zal zijn in de film, wijst er wel op dat er mogelijk een grote verandering is aangebracht in het oorspronkelijke verhaal. Echter, aan Spielberg’s reactie te merken, gaat men er vanuit dat niet al teveel mensen het personage zullen missen. "I'm just really happy to know that you know Calculus. That makes me very happy."

Mocht er een vervolg komen – iets dat Jackson en Spielberg natuurlijk graag zien – zullen ze waarschijnlijk de verhalen De 7 kristallen bollen en De zonnetempel verfilmen. Ook in deze verhalen speelt Zonnebloem een prominente rol, dus waarschijnlijk is het personage in een vervolg wel te zien.

The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn draait vanaf 26 oktober in de Nederlandse bioscopen. Hieronder de trailer van de film.


20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

Het enige dat Spielberg doet is op zijn rekenmachine calculeren wat dit hem nu weer gaat opbrengen. Europees cultuurgoed respecteren is er niet bij.

Banned

Avatar

Bij mijn weten is Zonnebloem toch wel een heel belangrijk personage...

wallace

Avatar

Hmm, ben benieuwd of ze de haai er wel in stoppen. Ik bedoel die metalen haai, die je op de cover ziet, van het geheim van de Eenhoorn.

Codex

Avatar

wallace "Hmm, ben benieuwd of ze de haai er wel in stoppen. Ik bedoel die metalen haai, die je op de cover ziet, van het geheim van de Eenhoorn."


Ja idd, goeie vraag… Toch een vrij belangrijke passage in de stripreeks.

Ach, na het zien van de trailer heb ik wel een groot vertrouwen in dit project en Spielberg.

KeesjeNL

Avatar

Spider-fan "Het enige dat Spielberg doet is op zijn rekenmachine calculeren wat dit hem nu weer gaat opbrengen. Europees cultuurgoed respecteren is er niet bij."


Dat denk ik ook, zijn Kuifje is duidelijk bedoeld voor Amerikanen (die over het algemeen niet bekend zijn met kuifje)Smiley face.

NovaChe

Avatar

Geen Prof. Zonnebloem, das wel een domper. Die hoort er gewoon bij.

benjamin

Avatar

Spider-fan "Het enige dat Spielberg doet is op zijn rekenmachine calculeren wat dit hem nu weer gaat opbrengen. Europees cultuurgoed respecteren is er niet bij."


En hoe zou Zonnebloem niet in de reeks zetten dan zoveel meer opbrengen? Als ze zoiets veranderd hebben, gebeurt dat meestal met een goede reden, dus even geduld hebben. En als strips zo heilig zijn dat je er absoluut niks aan mag veranderen, ga dan gewoon niet kijken. Ik vind het een vreemde beslissing, maar ondertussen heb je imo al genoeg commentaar gegeven op Spielberg:

Spider-fan "Hopelijk is Spielberg snel dood, dan zijn we van die geldgraaier af. "


Spider-fan "Zelfs Hitler was zo erg niet. Die wilde het beste voor zijn mensen en het was hem niet zo erg om het geld of persoonlijk gewin te doen. "

Geraaar

Avatar

KeesjeNL "Dat denk ik ook, zijn Kuifje is duidelijk bedoeld voor Amerikanen (die over het algemeen niet bekend zijn met kuifje)Smiley face."

vergeet dan ook niet dat Spielberg een Jood is, een mens die wel weet wat met zijn centjes te doen Smiley face

Stukfruit

Avatar

Wtf, waar komen al die wereldvreemde opmerkingen opeens vandaan?

Golden Ghost

Avatar

Kan aan mij liggen en heb de strips al een tijd niet gelezen maar Prof. Zonnebloem komt toch nauwelijks voor in Het geheim van de Eenhoorn?

mickvh

Avatar

Spider-fan "Het enige dat Spielberg doet is op zijn rekenmachine calculeren wat dit hem nu weer gaat opbrengen. Europees cultuurgoed respecteren is er niet bij."

Spider-fan "Hopelijk is Spielberg snel dood, dan zijn we van die geldgraaier af."


Nadat hij 30 jaar geduld heeft gehad om dit project uiteindelijk daadwerkelijk van de grond te krijgen, en zelfs Hergé's zegen heeft gekregen, mag je Spielberg en deze film toch wel op z'n minst respect tonen.

En als je zo'n bloedhekel aan zijn 'geldgraaiende' films hebt: take a hike and move on.

SJRSVLDT

Avatar

Ik dacht dat ze juist zo trouw wilden zijn aan de stripboeken.. kennelijk ging dat alleen om de animatie.
#fail.

SunChaser

Avatar

Zonnebloem komt pas voor t eerst in de strip in het vervolg op De Eenhoorn. Ik vraag me af of dit een afgerond verhaal gaat worden. Heb namelijk niks van Scharlaken Rackham in de trailer gezien.

SunChaser

Avatar

mickvh " zelfs Hergé's zegen heeft gekregen, ."


Spielberg kreeg de rechten pas na de dood van Herge.

Colonel_Kurz

Avatar

SunChaser "Spielberg kreeg de rechten pas na de dood van Herge."
Maar hij zou wel gezegd hebben dat "Spielberg was the only person who could ever do Tintin justice." Maar een week voordat ze elkaar zouden ontmoeten om dit te bespreken stierf hij.

SunChaser

Avatar

Waarschijnlijk nav Raiders, een film die ook weer kuifje invloeden heeft.

Deweb

Avatar

Geen invloeden. Het was zo dat toen Raiders uitkwam, Spielberg werd geattendeerd op Kuifje. Hij liet de strips importeren en zelfs zonder de taal te begrijpen, begreep hij dat wat hij had gemaakt erg overeenkwam. Daarop is hij gaan proberen de rechten te bemachtigen, wat dan uiteindelijk ook is gelukt.

WoUtoMatiC

Avatar

Stukfruit "Wtf, waar komen al die wereldvreemde opmerkingen opeens vandaan?"

:Y

Spider-fan

Avatar

Hopelijk wordt die film hier verboden wegens schending van cultuurgoed/jeugdherinneringen.

Ja, geen oorlog, he, Spielberg. Dan is het weinig interessant voor je. Geen Nazi te zien in een Kuifje boek. Dan maar gaan kloten met de inhoud.

Spider-fan

Avatar

Deweb "Geen invloeden. Het was zo dat toen Raiders uitkwam, Spielberg werd geattendeerd op Kuifje. Hij liet de strips importeren en zelfs zonder de taal te begrijpen, begreep hij dat wat hij had gemaakt erg overeenkwam. Daarop is hij gaan proberen de rechten te bemachtigen, wat dan uiteindelijk ook is gelukt."


Zo'n nonsens. Kuifje heeft niks te maken met Indiana Jones. Is Kuifje een archeoloog?

Het heeft helemaal NIKS met elkaar te maken.

WAT heeft het met elkaar te maken?

En GEORGE LUCAS heeft Indiana Jones bedacht, niet Steven 'Geldgraai' Spielberg.

NieuwsFilm

meest populair