Blu-ray

Blu-Ray Review: Drive Angry (3D)

Waarschijnlijk één van de betere films voor de 3D thuisbioscoop.

door Bram de Groot op 30.07.2011 om 13:00 in Blu-ray


Regie: Patrick Lussier | Cast: Nicolas Cage (Milton), Amber Heard (Piper), William Fichtner ('The Accountant'), Billy Burke (Jonah King), David Morse (Webster), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2011 | Bioscooprelease: 25 februari 2011| Retail release: 5 juli 2011 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8715664088883 | FilmTotaal Recensie

Aan de volop doorstomende 3D hype, die eind 2009 werd ingezet door Avatar, lijkt voorlopig geen einde te komen. Waar velen te spreken waren over het gebruik van 3D in James Camerons moeder der blockbusters, is het daarna bergafwaarts gegaan met de kwaliteit van deze extra dimensie aan het geliefde bioscoopbezoekje. Slechts een handjevol live-action films werden sinds Avatar daadwerkelijk met 3D camera's opgenomen. Denk hierbij aan het recente Transformers: Dark of the Moon, de vierde Pirates of the Caribbean, Paul W. S. Andersons Resident Evil: Afterlife en dus ook Drive Angry 3D met onder meer Nicolas Cage, een Buick Riviera uit 1964, een Dodge Charger R/T (440 moter) uit 1969 en een Chevrolet Chevelle SS 454 uit 1971. Ondanks het matige plot, de magere acteerprestaties (op William Fichtner na) en een teleurstellende opbrengst aan de internationale bioscoopkassa, werd het gebruik van 3D in Drive Angry 3D wel goed ontvangen. Dit in tegenstelling tot het gros van de 3D films die de afgelopen jaren middels een conversie achteraf werden opgedrongen aan het bioscooppubliek. Als je in de bioscoop hebt genoten van Drive Angry 3D, dan kan je de supersnelle actiefilm nu ook thuis bekijken in real 3D, in 3D met anaglyph brillen of gewoon in ouderwets 2D.

SYNOPSIS
In Drive Angry 3D wordt de dochter van Milton (Nicolas Cage) vermoord en wil hij maar één ding; wraak. Hij krijgt drie dagen de tijd om de moordenaars te vinden, omdat deze ook nog eens zijn kleindochter ontvoerd hebben en ze van plan zijn om haar onder een volle maan te offeren. Hij wordt tijdens zijn wraakmissie vergezeld door Piper (Amber Heard), een jonge en sexy serveerster.

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer van Drive Angry 3D of klik verder naar de HD versies:WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt Drive Angry 3D een magere 45%. De IMDb noteert een iets betere 5,6 (bij ruim 20 duizend stemmen). De bezoekers van FilmTotaal geven gezamenlijk een 5,5. FilmTotaal recensent Evert de Vries geeft naar aanleiding van zijn recensie vier sterren aan de 3D actiefilm.
Een reactie van FT bezoeker Groundhog: Wat vond ik dit een geweldige film. Heerlijk over the top. Harde actie wordt afgewisseld met de ene foute one-liner na de andere. Het verhaal is simpel, maar had mij helemaal te pakken. Mede door de prima acteerprestaties, met als hoogtepunt William Fichtner die een meesterlijke rol neerzet, vond ik dit entertainment van de bovenste plank.
Het productiebudget van Drive Angry 3D bedroeg circa $45 miljoen tot $50 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende Patrick Lussiers zevende speelfilm een magere $5,2 miljoen en eindigde op ruim $10,7 miljoen. Wereldwijd stopte de teller op zo'n $29 miljoen. In Nederland leverde het met $1 miljoen verhoudingsgewijs een enorm bedrag op.

DE BLU-RAY DISC
We bekijken de dubbel disc Blu-Ray uitgave van Drive Angry 3D, waarvan één schijf een Dvd is. Het recensie-exemplaar komt in een fraaie Dvd (!) steelcase, waarin we naast de twee schijven ook twee 3D Anaglyph brillen en een instructie voor de Digital Copy. De vormgeving komt overeen met de filmposter. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).DE EXTRA'S
Disc 1: Acces: Drive Angry | Milton's Mayhem Score | Red carpet premiere
De Blu-Ray van Drive Angry 3D bevat een beperkt aantal extra's met een gezamenlijke speelduur van een half uur, exclusief de PiP track. Van de drie extra's zijn er twee zeer goed te doen. De Picture-in-Picture track "Acces: Drive Angry" is een redelijk fraai, al komt dit mogelijk omdat er geen 'making of' extra's op de schijf staan. De extra "Milton's Mayhem Score" is ook vermakelijk, daarom hieronder een klein voorproefje:

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
Onder dit kopje had uiteraard iets gezegd moeten worden over de real 3D versie. Helaas beschikt het prima plasmascherm van Panasonic niet over een 3D optie, waardoor er alleen gekeken is naar de "ouderwetse" 3D versie en de gewone 2D versie. Bij de 3D versie, met de bijgevoegde "rood/blauwe" brillen, kan zoals wel vaker gezegd worden dat het geen doorslaand succes is. De 3D is redelijk tot goed zichtbaar, maar de kwaliteit van de bril, het beeld en daarmee uiteraard het zicht, is bedroevend. Verre van aan te raden dus... De 2D versie ziet er in HD prima uit en het geluid dendert lekker uit de verschillende surround speakers. Enige nadeel: deze film moet je eigenlijk in 3D kijken, bijvoorbeeld in de bioscoop. Dan is het bedoelde effect pas echt optimaal. Of je beschikt over een mooie 3D thuisbioscoop...

CONCLUSIE
Ben je fan van Nicolas Cage, dan zal deze film je waarschijnlijk wel kunnen bekoren. Maar zoals al eerder aangegeven, is deze film met name geschikt voor de 3D bioscoop of anders vermoedelijk via een volwaardige 3D thuisbioscoop. Deze moet je uiteraard wel hebben staan. Voor de 3D liefhebbers - en eigenlijk ook de 3D-haters - is er overigens goed nieuws. Veel van de aanstaande 3D blockbusters zijn gelukkig "shot in 3D", waardoor we hoogstwaarschijnlijk een stuk betere kwaliteit kunnen verwachten in de 3D theaters.
De Blu-Ray van Drive Angry is overcompleet. Naast de real 3D versie is er een anaglyph 3D versie (op een DVD, met twee brillen), een HD 2D versie en een digital copy aanwezig. De extra's zijn vermakelijk. Naast een goede Picture-in-Picture optie met veel 'making of' beelden, is het filmpje "Milton's Mayhem Score" zeker het kijken waard. Dat dit alles verpakt zit in een grotere Dvd steelcase mag op z'n minst vreemd genoemd worden.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze Blu-Ray uitgave van Drive Angry 3D is er een1 disc Dvd steelcase versie verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever Dutch FilmWorks voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

jochemb

Avatar

IK heb em niet in 3d gezien. Als je deze film gaat kijken zorg dan wel dat je het met een aantal vrienden doet met wat bier en snacks want dan komt de film het best tot zijn recht.

Banned

Avatar

Eén van de meest waardeloze films ooit. Laat staan dat de film ook maar ergens leuk was of goed gemaakt of goed geacteerd. en het 3D lijkt nergens op! En die zogezegde fraaie steelcase is maar gewoontjes. Trouwens belachelijk dat het de grootte heeft van een DVD...

centr1no

Avatar

Wat is een Dvd (!) steelcase?
Er staat toch gewoon Bluraydisc linksboven? Dan is dit toch een BD steelcase?

blijfaandegang

Avatar

De hoes is zo groot als een dvd hoes. Dat staat dus nogal lelijk als je je bluray's netjes wilt neerzetten in je kast.

Ik snap niet waarom er toch zoveel versies in 1 hoes moeten zitten. Ik wil de bluray!. Als ik hem op dvd zou willen kocht ik de dvd wel.
Alleen maar weer een excuus om er weer 10 euro bij op te knallen. Donder toch op man.

(al is drive angry wel goedkoop bij de mm)
Maar zoals tron 2 gaan ze er in 1keer 30 euro voor vragen.belachelijk

stuntmanMike

Avatar

Wat een negativiteit... vond het een perfecte popcorn-aktiefilm! Nog meer dan bijv. Deathproof een geweldige hommage aan de seventies aktiefilms...Verstand op 0 en kijken maar Smiley face

stuntmanMike

Avatar

Afgelopen week bij de Mediamarkt deze versie voor 15 euro trouwens.. dus niet duur.

ferryb86

Avatar

SuperRolo2011 "Off-topic: Nicolas Cage als Ghostrider

afbeelding"brrr ziet er slecht uit, alleen dat hofd al, wat een nepzooi. Maar we wachten de trailer af :D

Decepticon

Avatar

stuntmanMike "popcorn-aktiefilm! Nog meer dan bijv. Deathproof een geweldige hommage aan de seventies aktiefilms"
Dat ben ik met je eens. Maar FT-zoeker Groundhog's comment entertainment van de bovenste plank is ver gezocht, hij heeft blijkbaar nog niet veel films gezien. Ja het is een leuke vermakelijke film, maar ik vond Drive Angry bij lange na niet entertainment van de bovenste plank! Echt niet! De 2 beste punten van de film zijn voor mij William Fichtner en de mooie verschijning van Amber Heard.

stuntmanMike

Avatar

William Fichtner's rol is super inderdaad.
En Drive angry is zeker niet de beste aktiefilm ooit, maar absoluut erg vermakelijk!
Vind ik!

KeesjeNL

Avatar

stuntmanMike "William Fichtner's rol is super inderdaad.
En Drive angry is zeker niet de beste aktiefilm ooit, maar absoluut erg vermakelijk!
Vind ik!"


Ik quote jou dan maar, sta je er nogmaals bij (jij ook weer blij). Onzinfilm van de bovenste plank, een 4,5 vind ik zelfs nog te hoog...

B@chelor

Avatar

Dat deze film ooit 4 sterren heeft gekregen. Ja, het is een (redelijk) vermakelijke onzin film, en William Fichtner is cool, maar 4 vind ik iets te veel. En verre van de bovenste plank. Smiley face

NieuwsFilm

meest populair