Fincher's 20,000 Leagues under the Sea niet trouw aan boek

In plaats daarvan wordt er een eigen interpretatie aan het verhaal gegeven.

20,000 Leagues under the Sea is een van de vele boeken van Jules Verne die tot de verbeelding zullen blijven spreken. Recentelijk werd nog aangekondigd dat regisseur David Fincher en schrijver Scott Z. Burns bezig waren aan een nieuwe versie van het verhaal, maar beiden zijn ondertussen ook druk bezig met andere projecten. Daarom is het een tijdje stil geweest rondom de productie maar nu is er weer wat nieuws.

"Because of the amount of pre-vis work that David would have to do we wouldn’t probably start shooting for a little while later and David is so buried in Dragon Tattoo, that’s where his focus is," vertelt Burns. "For now I’ve done writing for both of them [The Man From U.N.C.L.E. and 20,000 Leagues Under The Sea]. They’re sort of waiting to get cast and move forward."

Burnes bevestigde dat de schaal van het project enorm zou zijn en vertelde dat we vooral niet moeten verwachten dat de film trouw blijft aan het boek. Hierin ging hij zelfs zover dat hij zei dat er weinig is dat direct van het boek naar het scherm zal. Dit rechtvaardigt Burns door de opmerking dat hij een schrijver is, geen vertaler. Het is dus niet zijn werk het boek letterlijk om te zetten in een film, eerder ziet hij het als zijn taak om inspiratie uit de pagina's te halen.

"David and I had a really cool idea for the relationship between Nemo, and Aronnax and Land," aldus Burns. "That’s really what we kind of got into. But I think it’s very, very true to the spirit of the book."

De personages Captain Nemo, Professor Pierre Aronnax en harpoenwerper Ned Land gaan in het boek op zoek naar een monster dat de kusten teistert. In hun zoektocht naar het monster beleven ze veel avonturen en leren ze elkaar vooral beter kennen.

Ondertussen werkt Fincher aan The Girl with the Dragon Tattoo, en Burns aan The Man from U.N.C.L.E..

NieuwsFilm

meest populair