Blu-Ray Review: Battle Los Angeles

De sci-fi actiefilm waarvan (alleen) de trailer diepe indruk maakte.

Bram de Groot 3 september 2011 17:07 in Blu-ray


Regie: Jonathan Liebesman | Cast: Aaron Eckhart (Sergeant Michael Nantz), Ramon Rodriguez (Tweede luitenant William Martinez), Michelle Rodriquez (Technisch sergeant Elena Santos), Michael Peña (Joe Rincon), e.a. | Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2011 | Bioscooprelease: 20 april 2011 | Retail release: 23 augustus 2011 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: Engels, Frans, Spaans DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels | EAN: 8712609656671 | FilmTotaal Recensie

Zoals in de recensie op FilmTotaal al zo'n beetje wordt aangegeven, waren alle liefhebbers van sci-fi actiefilms onderste boven van de eerste veelbelovende trailer van de film World Invasion: Battle Los Angeles. Het eindresultaat was helaas slechts een schim van het spektakel dat we in de teasende twee minuten kregen voorgeschoteld. De film van regisseur Jonathan Liebesman (Clash of the Titans 2, 2012) had een moderne variant kunnen worden van een de genretopper Independence Day (1996), maar het wist zich uiteindelijk maar met enkele lichtpuntjes in de picture te spelen. De critici waren logischerwijs snoeihard, vooral vanwege de slechte acteerprestaties. De bioscoopbezoekers gingen daarentegen met bosjes naar de bioscoop, aangezien het zo'n $200 miljoen wist op te halen aan de wereldwijde box office. Battle: Los Angeles heeft waarschijnlijk voldoende fans en die worden met de onlangs verschenen Blu-Ray zeker niet teleurgesteld.

SYNOPSIS
In Battle: Los Angeles vindt er een buitenaardse invasie plaats in Los Angeles. Een leger sergeant (Eckhart) en zijn eenheid worden ingezet om de stad te beschermen. Hij en zijn team vormen in de straten van Los Angeles de eerste en laatste verdedigingslinie tegen deze onbekende, maar zeer gevaarlijke strijdkrachten.

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer van Battle: Los Angeles of klik verder naar de HD versies:WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt Battle: Los Angeles een bedenkelijke 34%. De IMDb noteert een 5,9 (bij ruim 54 duizend stemmen). De bezoekers van FilmTotaal geven gezamenlijk een 6. FT recensent Arman Avsaroglu geeft naar aanleiding van zijn recensie 2 sterren aan de sci-fi actiefilm.
Een reactie van FT bezoeker Acer: Battle Los Angeles is eigenlijk geen slechte film, door de trailers krijg je bepaalde verwachtingen. Wellicht bouw je voor jezelf extra hoge verwachtingen op en als deze niet ingewilligd worden is het uiteraard een tegenvaller. Je ziet veel actie en drukte in de trailers en dat krijg je dan ook te zien. Verhaallijn is niet echt direct te vinden...er is oorlog en dat is het dan ook. Vind Battle Los Angeles net iets beter als "Skyline" en verdient ongeveer een 6,8 als cijfer, kortom gewoon kijken als je van dit soort films houdt...
Het productiebudget van Battle: Los Angeles bedroeg circa $70 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende Jonathan Liebesmans vierde bioscoopfilm $35,5 miljoen en eindigde op ruim $83,5 miljoen. Wereldwijd stopte de teller op een zeer aardige $202,5 miljoen. In Nederland leverde het zo'n € 424.000 op.

DE BLU-RAY DISC
We bekijken de single disc Blu-Ray uitgave van Battle: Los Angeles. Het recensie-exemplaar komt in een standaard Blu-Ray keepcase. De magere vormgeving is te vergelijken met een van de laatste filmposters. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).DE EXTRA'S
Disc 1: Behind the Battle | Aliens in L.A. | Preparing the Battle | Creating L.A. in L.A. | Boot camp | Directing the Battle | The Freeway Battle | Command Control
De Blu-Ray van Battle: Los Angeles bevat naast BD-live en movieIQ een flink aantal extra's met een gezamenlijke speelduur van een klein uur, exclusief de PiP-track. Er is een hele lading korte docu's toegevoegd. Voor de liefhebber van de matige film is deze uitgebreide toevoeging zeer aan te raden. Er wordt bijvoorbeeld dieper ingegaan op de buitenaardse wezens, het slagveld en bepaalde scenes, met voldoende beelden van achter de schermen. Misschien had er voor de wat kritische kijker beter een docu van circa 15 tot 20 minuten bij kunnen zitten waarin alles wat sneller wordt behandeld, want indrukwekkend is het allemaal wel. De PiP track "Command Control" kan in zijn geheel worden bekeken of in kleinere gedeelten. Er komen o.a. interviews en storyboards voorbij. Ook aardig zijn de beelden waarin de visuele effecten nog afgerond moeten worden.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
De [/i]Battle Los Angeles[/i] Blu-Ray uitgave van Sony Pictures kan er zeker mee door. De snelle beelden, inclusief bedoelde grain, zijn in High Definition uiteraard weer erg mooi. De bommen knallen en kogels vliegen om je oren en het is dan ook heerlijk als je het volume even wat harder zet. De surround effects zijn namelijk geweldig! Het neemt mogelijk gelijk iets van de irritatie weg met betrekking tot de belabberde acteerprestaties.

CONCLUSIE
Zoals FT lezer Acer al aangeeft, is Battle L.A. helemaal nog niet zo'n enorm slechte film. Het grote nadeel is echter dat Sony ons lekker heeft gemaakt met een trailer die eigenlijk het beste uit de film laat zien en daarbij zit die trailer ook nog eens erg gaaf in elkaar. Maar als je van grauwe sci-fi actie houdt, dan is dit echter een prima titel voor jou.
De Blu-Ray van Battle: Los Angeles wordt zeer netjes afgeleverd. Het beeld en geluid zijn prima. Er zijn ook flink wat extra's aanwezig, voor als je nog even wilt ronddolen achter de schermen van de sci-fi actiefilm. Prima schijf dus.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze Blu-Ray uitgave van Battle Los Angeles is er een 1 disc Dvd versie verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever Sony Pictures voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm