Algemeen

South Park's Trey Parker en Matt Stone maken film over Mormonen

Hun laatste speelfilm, Team America: World Police, dateert alweer van het jaar 2004.

door Jan-Peter Rook op 14.09.2011 om 10:41 in Algemeen
Toen The Book of Mormon dit jaar op Broadway haar debuut beleefde, was het één van de meest geanticipeerde musicals sinds tijden. South Park bedenkers Trey Parker en Matt Stone werkten samen met Avenue Q co-schrijver Robert Lopez en maakten alle verwachtingen waar, wat zich uitbetaalde in negen awards (waaronder Beste Musical) tijdens de Tonys dit jaar.

Het mag dan ook geen verrassing heten dat Parker en Stone de musical nu ook willen gaan verfilmen. Tijdens een interview met Entertainment Weekly zei Parker het volgende hierover:

"Hopefully it will have a big run and a big tour and then we can do the movie in several years."

Stone voegde hier aan toe: "We want to do it some day."

Het is niet zo heel erg gek dat het duo er voorlopig nog niet aan begint, aangezien een filmversie de opbrengsten van de theaterproductie in de weg zou kunnen zitten. Ook hebben Stone en Parker het enorm druk met alweer het vijftiende seizoen van South Park.

Als de Book of Mormon verfilming van de grond komt zal er gebruik gemaakt worden van hetzelfde team als bij de theaterproductie. Dit zal ten gevolg hebben dat de film erg trouw zal zijn aan de originele musical. Stone zegt hier het volgende over:

"The great thing is, a lot of Broadway teams would have to go team up with a Hollywood producer and bring on a Hollywood director, but Trey's a director and Scott [Rudin, who also produced the stage show] is a great producer. We've all made movies. So it's kind of cool, it can stay in the same family."

De musical heeft Josh Gad, Andrew Rannells en Nikki M. James in de hoofdrol en gaat over twee Mormonen die hun schuld aflossen door het werk van God uit te voeren in Uganda. Hieronder één van de muzikale nummers uit de productie:2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Beter gaan ze weer een South Park-film maken!

Surreon

Avatar

Ben echt heel benieuwd, want de muziek van de musical is ECHT ge-wel-dig.:W
Dus ben benieuwd of dit gaat lukken.:E

Het ingevoegde nr is niet echt een goed voorbeeld van de meeste nummers.


Hasa Diga Eebowai 8-) (let wel op de lyrics)

nieuwslaatste nieuws

meest populair