Algemeen

Walt Disney opent Avatar attractiepark

De wereld van Pandora binnen een aantal jaar bereikbaar voor iedereen.

door Bram de Groot op 21.09.2011 om 09:51 in Algemeen
Het duurt nog tot december 2014 voor je in de bioscoop kunt terugkeren naar Pandora. Walt Disney duikt in het gat en werkt er aan om samen met Fox Film Entertainment en James Cameron de sci-fi wereld van Avatar (2009) tot leven te wekken in hun attractieparken.

Robert A. Iger, President and CEO of The Walt Disney Company over de keuze om Avatar een plaatsje te geven in hun parken: "James Cameron is a groundbreaking filmmaker and gifted storyteller who shares our passion for creativity, technological innovation and delivering the best experience possible. With this agreement, we have the extraordinary opportunity to combine James' talent and vision with the imagination and expertise of Disney."

Cameron en zakelijk partner Jon Landau zijn intensief betrokken bij de plannen. Cameron: "'Avatar' created a world which audiences can discover again and again and now, through this incredible partnership with Disney, we'll be able to bring Pandora to life like never before. With two new 'Avatar' films currently in development, we'll have even more locations, characters and stories to explore. I'm chomping at the bit to start work with Disney's legendary Imagineers to bring our 'Avatar' universe to life. Our goal is to go beyond current boundaries of technical innovation and experiential storytelling, and give park goers the chance to see, hear, and touch the world of 'Avatar' with an unprecedented sense of reality."

Het eerste park dat een "Avatar hoekje" krijgt is Disney World's Animal Kingdom. In 2013 moet de bouw van de eerste Avatar attracties starten. Aansluitend krijgen ook andere parken een Avatar landschap.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Gaan er dan werknemers in blauwe pakken moeten rondlopen in kooien zoals in de dierentuin en dan aan de kindjes tonen hoe die beesten paren? Leuk. Ik wel naar de zoo van Antwerpen.

Spawn999

Avatar

Ja lekker met van die tentakel dingen, geil!!

aspers

Avatar

Wel even een correctie heren! Het bouwen gaat van start in 2013! Een exacte datum voor de opening kunnen ze nog niet geven, maar een project van deze omvang kan volgens hun wel 5 jaar in beslag nemen.

Hoewel ik geen fan ben van Avatar, en al helemaal niet van Cameron... ben ik dat wel van Disney. Geloof maar dat dit er gelikt uit gaat zien. Dit kun je gaan vergelijken met het Harry Potter gedeelte in Universal.

Ben wel benieuwd wat dit gaat worden!

Paranoid

Avatar

Lijkt me beter als ze gewoon een heel nieuw Avatar park bouwen waarin ook bomen met lichtjes enzo kunnen staan. Een complete Avaar wereld als het ware. Nu ben ik bang dat je alleen 1 achtbaan en een snacktent met blauwe Avater kleuren krijgt en verder niets.

Natuurlijk is mijn idee afschuwelijk duur, maar dat zullen ze ruimschoots terugverdienen.

Planethugo

Avatar

Het thema leent zich er natuurlijk uitstekend voor. Maar dit blijft voor ons toch een (erg) ver van mijn bed show

aspers

Avatar

Paranoid "Lijkt me beter als ze gewoon een heel nieuw Avatar park bouwen waarin ook bomen met lichtjes enzo kunnen staan. Een complete Avaar wereld als het ware. Nu ben ik bang dat je alleen 1 achtbaan en een snacktent met blauwe Avater kleuren krijgt en verder niets.

Natuurlijk is mijn idee afschuwelijk duur, maar dat zullen ze ruimschoots terugverdienen."


Zie het als een Avatar park, in een Disney park. Geloof maar dat je straks het idee hebt dat je in de Avatar wereld zit. Disney heeft iets in te halen na het geweldige succes van het Harry Potter gebied in Universal. Daar zie je ook een winterlandschap in een zomers themepark... en toch werkt het perfect!

NieuwsFilm

meest populair