SPECTRE baas Blofeld in Bond 23?

Wordt James na al die jaren weer geconfronteerd met zijn absolute aartsvijand?

Er is nog weinig bevestigd over de 23ste James Bond film die geregisseerd zal gaan worden door Sam Mendes. Scenarist John Logan lijkt hier nu verandering in te brengen aangezien hij iets heeft verklapt met betrekking tot de villain. Tijdens de BAFTA Screenwriters Q&A session hintte Logan dat de iconische Bond villain Ernst Stavro Blofeld misschien te zien zal zijn in de nieuwe film. Er werd niks officieel aangekondigd, maar het feit dat hij er zelf over begint moet toch wel iets betekenen.

WhatCulture! schreef het volgende na de Q&A:

Rather interestingly, during the talk last night Logan was reminded by an audience member of a quote that he said some ten years ago that, in his opinion, “Bond should always fight Blofeld”. When pressed on this he gave a wry smile and said “Bond should always fight Blofeld”.

Er gaan al vrij lang geruchten dat SPECTRE baas Blofeld de vijand zal worden in Bond 23. Er werd zelfs al een acteur verbonden aan de rol, namelijk Martin Sheen. Hij ontkende dit echter stellig, maar het is helemaal niet gek om aan te nemen dat Blofeld in een bepaalde vorm aanwezig zal zijn in de nieuwe film. Hij en Bond waren duidelijk elkanders aartsvijanden, maar troffen elkaar voor het laatst in de jaren '80. De timing is dus prima en het lijkt erop dat scenarist Logan een zwak heeft voor het personage. Een wezenlijk probleem is op dit moment wel dat EON Productions niet beschikt over de rechten van het personage.

Mocht het inderdaad zo zijn dat Blofeld te zien zal zijn in Bond 23, dan is er een grote kans dat deze rol gespeeld zal gaan worden door Javier Bardem. Hij gaf eerder dit jaar namelijk al aan dat hij de villain zal gaan spelen in Bond 23. Hij zou zich aansluiten bij het rijtje Donald Pleasence, Telly Savalas, Charles Gray en Max von Sydow, die allen de rol al eens mochten spelen. Het personage veranderde zijn uiterlijk al meerdere keren, maar de witte kat op zijn schoot is nooit verdwenen.

Naast Bardem zijn er rollen voor Daniel Craig, Ralph Fiennes, Judi Dench en Naomie Harris. De film bevindt zich in de pre-productiefase en staat in nederland gepland voor 1 november 2012.



NieuwsFilm

meest populair