Meerdere Tinker Tailor Soldier Spy vervolgen op komst

Studio Canal lijkt op basis van reacties in het Verenigd Koninkrijk een succesvolle franchise te pakken te hebben.

Tinker Tailor Soldier Spy moet in de meeste landen nog uitkomen, maar de film blijkt in het Verenigd Koninkrijk en andere landen waar de film al draait, een grote hit te zijn. Op basis hiervan heeft men besloten al te werken aan meerdere vervolgen op de film, allemaal met Gary Oldman in de hoofdrol van personage George Smiley.

Smiley is de hoofdpersoon in vijf van boeken van schrijver John Le Carré: Tinker Tailor Soldier Spy, Call of the Dead, A Murder of Quality, The Honourable Schoolboy en Smiley's People. Daarnaast speelt het personage in een aantal andere boeken van de schrijver een kleinere rol. Hoewel George Smiley eigenlijk het tegenovergestelde is van James Bond, zou Studio Canal hiermee wel een soortgelijke franchise mee op kunnen bouwen.

Als het aan Gary Oldman ligt zou dit ook wel eens de waarheid kunnen worden. Hij gaf eerder aan dat hij het een geweldige rol vond om te spelen en dat graag nog eens zou doen. “But I would insist on quite a few factors, such as I would really want Tomas Alfredson to direct it again.”

Tinker Tailor Soldier Spy volgt de gepensioneerde MI6-agent George Smiley. Terwijl hij van zijn pensioen probeert te genieten, neemt de MI6 opnieuw contact met hem op, om een Russische spion op te sporen. De film draait vanaf 15 december in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair