Blu-ray

Blu-Ray Review: Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Vierde succesvolle zeeslag voor Johnny Depp, dit keer met Penélope Cruz en vele zeemeerminnen.

door Bram de Groot op 06.10.2011 om 11:49 in Blu-ray


Regie: Rob Marshall | Cast: Johnny Depp (Jack Sparrow), Penélope Cruz (Angelica), Geoffrey Rush (Barbossa), Kevin McNally (Joshamee Gibbs), Ian McShane (Blackbeard), e.a. | Speelduur: 132 minuten | Jaar: 2011 | Bioscooprelease: 18 mei 2011 | Retail release: 14 september 2011 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD MA 7.1, Frans DTS-HD HR 7.1, Engels DD 2.0 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8717418324438 | FilmTotaal Recensie

Na het enorme succes van de eerste drie Pirates of the Caribbean films was het lange tijd de vraag of er een vervolg zou komen. Walt Disney zette alles op alles en kreeg de onmisbare Johnny Depp uiteindelijk zo ver om nogmaals op te draven als het iconische personage Jack Sparrow. Toch waren de meeste liefhebbers wat sceptisch, aangezien het tweede en derde deel - ondanks het financiële succes - flink in kwaliteit daalden. Door het aanstellen van regisseur Rob Marshall (Chicago, 2002 en Memoirs of a Geisha, 2005) hoopte Disney met Pirates Of The Caribbean 4: On Stranger Tides de sfeer van het eerste deel terug te laten keren. Bij het verschijnen van Pirates 4 eerder dit jaar waren de critci over het algemeen niet al te enthousiast en het bioscooppubliek in de States ging ook niet in de eerdere groten getale naar de prijzige blockbuster. De enorme wereldwijde opbrengsten zorgden er uiteindelijk voor dat de 3D film de magische grens van $1 miljard kon passeren, waardoor het samen met Harry Potter 7.2 en Transformers 3 hoogstwaarschijnlijk de box office top drie vormt van dit filmjaar. Sinds enkele weken is de vierde Pirates op Blu-Ray verkrijgbaar.

SYNOPSIS
In On Stranger Tides loopt Jack (Depp) op tegen een vrouw (Cruz) uit zijn verleden en weet hij niet of het liefde is, of dat ze een meedogenloze oplichter is die hem alleen gebruikt om de legendarische Fontein van de Eeuwige Jeugd te vinden. Wanneer Jack onverwachts aan boord komt van het schip van de meest gevreesde piraat ooit, weet hij niet waar hij banger voor moet zijn: Blackbeard (McShane) of de vrouw uit zijn verleden.

TRAILER
Bekijk hieronder de trailer van On Stranger Tides of klik verder naar de HD versies:WAARDERING & BOX OFFICE
Op Rotten Tomatoes krijgt On Stranger Tides een magere 33%. De IMDb noteert een veel betere 6,7 (bij ruim 77 duizend stemmen). De bezoekers van FilmTotaal geven gezamenlijk nog iets hoger met een 7,3. FT recensent Thierry Verhoeven geeft naar aanleiding van zijn recensie drie sterren aan de vierde Pirates.
Een reactie van FT bezoeker Empolino: ...Ben altijd een groot fan geweest van de Pirates-films, en had helemaal geen zin in een deel 4. Met de gedachte dat het toch een tegenvaller zou worden ging ik de bioscoop in, maar kwam toch over het algemeen positief de bioscoop weer uit!...
Het productiebudget van On Stranger Tides bedroeg circa $250 miljoen. In het eerste weekend in de States verdiende Rob Marshalls vierde bioscoopfilm $90,2 miljoen en eindigde na 133 dagen op $241 miljoen. Wereldwijd stopte de teller op het enorme bedrag van $1.039,6 miljoen, waarmee het op een achtste plaatst staat in de wereldwijde box office aller tijden. In Nederland leverde de 3D film zo'n €10,2 miljoen op.

DE BLU-RAY DISC
We bekijken de single disc Blu-Ray uitgave van On Stranger Tides. Het recensie-exemplaar komt in een standaard Blu-Ray keepcase met een fraaie vergelijkbare sleeve, zoals we die van Walt Disney kennen. De vormgeving is te vergelijken met de IMAX 3D poster. Bekijk hieronder het recensie-exemplaar (muisklik voor een vergroting).DE EXTRA'S
Disc 1: Bloopers of the Caribbean | Lego Pirates of the Caribbean: Captain Jack's Brick Tales | Audiocommentaar met Rob Marshall en John Deluca
De Blu-Ray van On Stranger Tides bevat een beperkt aantal extra's met een gezamenlijke speelduur van zo'n 6 minuten, exclusief het audiocommentaar. Het is magertjes wat we aan extra's te zien krijgen. Op een paar bloopers na en een filmpjes over de Lego versie van de franchise blijft alleen het audiocommentaar van de regisseur Marshall en de uitvoerend producent Deluca over. Deze is uiteraard weer voor de liefhebber. Meestal is Disney juist erg gul met de extra's en daarom valt het bij deze Blu-Ray uitgave zwaar tegen dat we niet meer te zien krijgen.

BEELD & GELUID
TV: Panasonic plasma TH-42PZ80E | Speler: Philips BDP 7500 | Reciever: Onkyo TX-SR607 | Surround-set: Harman Kardon HKTS16BQ
Uiteraard is het weer genieten geblazen met deze schijf. Walt Disney levert namelijk wederom een puike schijf af op het gebied van de beeld- en geluidskwaliteit. Opvallend is dat de visual effects er in High Definition ook erg netjes uitzien. Disney levert ook in dit geval een 7.1 DTS-HD track mee waardoor de mensen met een dergelijke opstelling voluit kunnen genieten. Demo-materiaal!

CONCLUSIE
De vierde Pirates gaat verder waar de trilogie was blijven haken. Grootste SFX avonturen worden uiteraard afgewisseld met de bekende Disney dialogen en grappen en wederom is de belangrijkste rol weggelegd voor de nog steeds erg vermakelijke Jack Sparrow. Het mag als geen verrassing komen dat Disney nog lang niet klaar is met de POTC franchise en al werkt aan een vijfde en zesde deel.
De Blu-Ray van On Stranger Tides wordt op het technische vlak keurig afgeleverd, maar Walt Disney had de liefhebber er een groot plezier mee gedaan als er meer extra's waren toegevoegd. Zoals we eigenlijk gewend zijn van de maatschappij die veelal top schijven aflevert.


VERKRIJGBAARHEID
Naast deze Blu-Ray uitgave van On Stranger Tides zijn er een 1 disc Dvd, een 2 disc Blu-Ray/Dvd en een PotC 1-4 Blu-Ray of Dvd box verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels.
Met dank aan de uitgever Walt Disney Studios voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar.

Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

FilmMaster

Avatar

Sorry maar POC4 vind ik de beste uit de reeks.

batmaster

Avatar

FilmMaster "Sorry maar POC4 vind ik de beste uit de reeks."


Ikke na de eerste!

Black Jack

Avatar

Voor mij was het de slechtste van de reeks.

CineMan

Avatar

De bonus die erbij zit is echt flop. en van die lego pirates of the carribean word je al helemaal niet vrolijk. Leuke film wel raar dat jack ineens voor coupe soleil ging.

Chrischzz

Avatar

4 was leuk, maar voelde magertjes qua opzet in vergelijking met 2 en 3..

1 is natuurlijk nog altijd de beste..

nietselam

Avatar

Oersaai en voelde totaal niet avontuurlijk aan. 1 was goed 2en 3 vermakelijk alleen te chaotisch.

Spider-fan

Avatar

Disney is niet altijd gul. 'Alice in Wonderland' en 'Prince of Persia' zat ook zo goed als niks bij.

Steve-O

Avatar

Ik vind 'm wel leuk. Wel erg veel 'mist' in de film.. Zeemeerminnen waren erg gaaf! Ik kijk uit naar de vijfde (!) :P

Spider-fan

Avatar

Audiocommentaar is al heel wat. Ik vind het steeds minder worden met extra's. Nieuwe X-men blu-ray valt me ook tegen - en natuurlijk weer meer in de US. Vroeger stond er echt veel op X-men dvd's. En dat hele Blu-Ray live gedeelte van Fox werkt ook voor geen meter.

UndercoverPanda

Avatar

Voor mij de minst leuke uit de serie, was echt fan tot aan dit deel. Curse of the Black Pearl was geweldig, Dead Man's Chest en At World's End hoewel hier en daar wat rommelig en chaotisch nog steeds erg sterk, maar deze.... Meh. Wist me niet zo te pakken, ondanks de enorme potentie met Penelope Cruz en Blackbeard. 2 en 3 waren ook niet perfect, maar liever een chaotische verhaallijn die van hot naar her springt met plottwisten dan eentje die versimpeld, saai en voorspelbaar is. Jammer.

Banned

Avatar

De film was zeker niet slecht maar niet meer waauw zoals de vorige alle 3 GOEIE delen! Jammer dat er geen drol aan extra's op de schijf staat alleen audiocommentaar die niet ondertiteld is en ongrappige bloopers. Maar ach ja. Ik was al blij dat we deze 14 september in de winkel kon gaan halen en niet hoefden te wachten tot eind novenmber... Vind wel jammer dat de blu ray cover niet zo mooi is al die van de dvd.

Lord Voldemort

Avatar

Deze maand komt er nog een blu-ray combo pack uit, daarin zitten onder andere de DVD, Blu-Ray, 3D Blu-Ray en een disc met special features zoals de making off.

Single disc editions hebben bijna nooit meer dan de film en een handjevol extra's.

Aston

Avatar

Ik was behoorlijk teleurgesteld in dit deel. Ik vond die chaos in de overige delen overigens niet heel storend. Ik vond het wel wat hebben.

Spider-fan

Avatar

Lord Voldemort "Deze maand komt er nog een blu-ray combo pack uit, daarin zitten onder andere de DVD, Blu-Ray, 3D Blu-Ray en een disc met special features zoals de making off.

Single disc editions hebben bijna nooit meer dan de film en een handjevol extra's."


Wanneer zou die moeten uitkomen dan? Want ze zijn allemaal al uit, ook in combipacks en 3D versie.

Ik snap ook het nut van die combipacks niet. Als je de Blu-Ray hebt, kijk je toch nooit de dvd. Je kan die extra weggeven of als bierviltje gebruiken ofzo, maar ik vind het vrij nutteloos.

spiderm8n

Avatar

Ik vond deel 4 een grote teleurstelling ....
Teveel Jack Sparrow ... die behoorlijk begint te irriteren .... een groot gemis zijn Bloom en Knightley ....
Andersom zou het ook niet werken .... een film met alleen Bloom en Knightley zonder Depp !

De 3 hoeks verhouding tussen DE DRIE .... gaf het juist dat extraatje !

spiderm8n

Avatar

Spider-fan "Wanneer zou die moeten uitkomen dan? Want ze zijn allemaal al uit, ook in combipacks en 3D versie.

Ik snap ook het nut van die combipacks niet. Als je de Blu-Ray hebt, kijk je toch nooit de dvd. Je kan die extra weggeven of als bierviltje gebruiken ofzo, maar ik vind het vrij nutteloos."Ben het helemaal met je eens .... Je hebt gekozen voor BLURAY voor een reden ..... lazer op met die bonus dvd ?

we willen BLURAY !!!!!!

Spider-fan

Avatar

Ik vind het gewoon belachelijk dat in deze tijden van grote technologische vooruitgang je mensen nog zo'n ouderwetse dvd durft te verkopen.
Laat staan dat je er nog naar gaat kijken. Om je rot te schamen!

filmjunky

Avatar

Top film! T+)
heb hem meteen toen ie uitkwam gehaald!
:W blu-ray steelcase :W

NieuwsFilm

meest populair