The Crow-remake zit weer zonder regisseur

De jacht op een nieuwe regisseur is meteen begonnen voor deze door ongeluk geteisterde remake.

De problemen houden maar niet op voor de The Crow-reboot. Toen er pas net gewerkt werd aan de film werd Stephen Norrington aangesteld als regisseur. Hij zou een scenario geschreven door Nick Cave verfilmen, maar toen werd een acteur waarvan niemand de naam kent gecast. Hij wilde de hoofdrol wel op zich nemen, maar vond het scenario van Cave niet goed. Hierop werd Cave dus ontslagen.

Vervolgens vertrok Norrington, omdat de allereerste versie van het scenario van zijn hand is. Nick Cave had dit later herzien, tot een scenario waar de meeste mensen mee konden leven. Vervolgens werd Juan Carlos Fresnadillo als regisseur aangesteld en Alex Tse als schrijver. Daarnaast werd Bradley Cooper gecast om de hoofdrol van Eric Draven op zich te nemen. Cooper vertrok echter, omdat hij voorrang gaf aan een andere film waaraan hij meewerkt: Paradise Lost.

Dat paradijs lijkt inderdaad helemaal verloren voor de remake van The Crow, want nu heeft regisseur Fresnadillo ook besloten het project te verlaten. Daarmee is de jacht op een nieuwe regisseur weer volop bezig, en de eerste naam die genoemd wordt is die van F. Javier Gutiérrez. De bekendste film die hij regisseerde is waarschijnlijk Before the Fall. Of hij het wordt is natuurlijk weer even afwachten.

Overigens loopt op dit moment ook nog altijd een rechtszaak van de gebroeders Weinstein tegen Relativity Media. De Weinstein broers zouden namelijk de wereldwijde distributierechten hebben voor de remake, en willen niet dat Relativity Media de rechten zomaar in handen krijgen.

Als alles alsnog goedkomt, moet The Crow in de loop van 2013 uitkomen.



NieuwsFilm

meest populair