Nieuw: Amsterdam Film Week

Internationaal bekroonde films van 2011. In 1 week vertoond op en rondom het Leidseplein in Amsterdam.

De wereld kent vele filmfestivals, maar slechts een aantal van naam en faam. Het belangrijkste kenmerk van vermaarde filmfestivals als Cannes en Venetie: ze lijken er alleen te zijn voor de happy few. De AMSTERDAM FILM WEEK brengt hier verandering in. Als eerste film evenement ter wereld programmeert de AMSTERDAM FILM WEEK the best of van de belangrijkste filmfestivals en filmawards, met het publiek als jury. De AMSTERDAM FILM WEEK gaat over kwaliteit, toegankelijkheid en uiteraard dat stukje glamour dat bij film hoort.

Het concept is eigenlijk enorm simpel: het vertonen van wereldwijde prijswinnaars in 1 week, in Amsterdam. Zo kun je alle films inhalen die je gemist hebt, of die winnaars zien die niet in Nederland uitkomen, omdat er geen Nederlandse distributeur is. Er wordt enthousiast gereageerd, en het lijkt allemaal van de grond te gaan komen, volledig zonder overheidssteun. De burgemeester zal bij de openingsavond aanwezig zijn, en een selecte groep bekende Amsterdammers zal als ambassadeur optreden van AMSTERDAM FILM WEEK. UPC treedt op als founding partner van de eerste editie van AMSTERDAM FILM WEEK. Verder mag dit filmevenement rekenen op steun van de volgende partners: Jameson, Depascor Media, Hampshire Hotel Group, Het Parool, Amsterdam Partners, American Express en onderzoeksbureau Ruigrok/Netpanel.

AMSTERDAM FILM WEEK vertoont van 1 tot 6 november niet alleen films die Oscars en Golden Globes wonnen, maar ook films die prijzen wonnen op verschillende prestigieuze festivals als in Cannes, Berlijn en op het TriBeCa filmfestival. AMSTERDAM FILM WEEK is het eerste filmevenement ter wereld waar dergelijke prijswinnaars in deze samenstelling worden samengebracht. Daarnaast worden er potentiële prijswinnaars voor het komende seizoen vertoond. Bezoekers van AMSTERDAM FILM WEEK krijgen hiermee een exclusieve preview van films die in het aankomende jaar in de bioscopen zullen gaan draaien.

Allemaal zijn ze gezamenlijk te zien in Amsterdam en maken ze uiteindelijk kans op de prijs der prijzen: de ADAM. Die is voor de beste film van 2011 en wordt uitgekozen door het publiek zelf.

Voor vertoning op dit publieksevement zijn onder meer de volgende films geprogrammeerd: Tree of Life (winnaar Gouden Palm, filmfestival Cannes), The King's Speech (winnaar Oscar Beste Film), Somewhere (winnaar Gouden Leeuw, filmfestival Venetie). Daarnaast zullen er previews plaatsvinden van Tinker Tailor Soldier Spy (met Colin Firth), We Need To Talk About Kevin (met Tilda Swinton) en Drive (met Ryan Gosling). De openingsfilm is Roman Polanski's Carnage, en AMSTERDAM FILM WEEK wordt afgesloten door Geoffrey Enthoven's Hasta la Vista.

AMSTERDAM FILM WEEK vindt plaats van 1-6 november in het centrum van Amsterdam. 15 september is de kaartverkoop gestart op www.amsterdamfilmweek.com.



NieuwsFilm

meest populair