Bioscoop releases week 42

Maar liefst tien films gaan er deze week in première.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda.

Bekijk de afbeelding

Het gangstermeisje (1966)


VerhaalDe jonge schrijver Wessel Franken uit Amsterdam oogt succes met zijn boek 'Het gangstermeisje' en wordt door een bevriend regisseur gevraagd een scenario voor een gelijknamige film te schrijven. Dit leidt tot meningsverschillen over de filmhoofdfiguur en de te kiezen actrice. Zijn huwelijk werkt belemmerend voor zijn creativiteit en naar herhaald aandringen vertrekt hij naar Menton (Frankrijk) om daar zijn scenario in alle rust bij homofiele vrienden te voltooien. Als eindelijk in Rome de opnamen van de film zijn begonnen, heeft Wessel zijn crisis achter de rug.
Bekijk de afbeelding

Contagion (2011)


In deze thriller van Steven Soderbergh breekt er razendsnel een virus uit. Het gevolg is dat er wereldwijd een enorme chaos ontstaat waar mensen zich geen enkele raad mee weten.
Bekijk de afbeelding

The Ides of March (2011)


Stephen (Gosling) is een ambitieuze persvoorlichter die onder campagneleider Paul Zara (Hoffman) meewerkt aan de campagne van de democratische presidentskandidaat gouverneur Morris (Clooney). Al snel valt Stephen, ondanks zijn goede intenties, ten prooi aan achterkamerpolitiek, verraderlijke manipulatie en wordt hij verleid door een jonge stagiaire (Wood). Hij probeert zich staande te houden, terwijl een journalist (Tomei) en de campagneleider van de andere grote kandidaat(Giamatti) hem tegenwerken. Als Stephen vervolgens binnen zijn eigen team op een schandaal stuit, raakt hij volledig de weg kwijt.
Bekijk de afbeelding

Restless (2011)


De terminaal zieke Annabel (Mia Wasikowska) wordt verliefd wordt op een jongen, die ervan houdt om zoveel mogelijk begrafenissen bij te wonen. Deze jongen heeft ook een vriend, die alleen hij maar ziet; de geest van een Japanse kamikazepiloot uit de Tweede Wereldoorlog.
Bekijk de afbeelding

Paranormal Activity 3 (2011)


Achttien jaar voor de gebeurtenissen van deel 1 en 2 volgen we Katie en haar zus Kristi tijdens een logeerpartij bij hun grootmoeder. Hun dagelijkse bezigheden worden vastgelegd op film als herinnering voor de ouders en ook Katie en Kristi mogen van de camera gebruik maken. Katie en Kristi geraken in bizarre situaties en er wordt een pact wordt gesloten met de duivel omtrent Hunter...
Bekijk de afbeelding

Abduction (2011)


Abduction is een film waarin de jonge Nathan (Taylor Lautner) niet meer weet, wat hij geloven moet. Nadat hij z'n eigen kinderfoto op een site vind voor vermiste kinderen. Er staat hem nog maar één ding te doen en dat is de waarheid te achterhalen.
Bekijk de afbeelding

The Change-Up (2011)


Twee goede jeugdvrienden, Mitch en Dave, zijn langzaam uit elkaar gegroeid. Dave is een advocaat en betrouwbare familieman terwijl Mitch elke vorm van verantwoordelijkheid in zijn leven heeft proberen te vermijden. Na een dronken nacht uit blijken Dave en Mitch van lichaam te zijn verwisseld, iets dat de aanleiding vormt voor een aantal komische situaties.
Bekijk de afbeelding

The Guard (2011)


Gerry Boyleis een wat onconventionele Ierse agent met een op sterven liggende moeder, een voorliefde voor prostituees en absurde humor. Hij komt samen met de rechtlijnige FBI-agent Wendell Everett op het spoor van een groep drugsdealers die een actie voorbereiden waarbij ze een half miljard dollar aan cocaïne willen binnensmokkelen aan de westkust van Ierland.
Bekijk de afbeelding

Almanya - Willkommen in Deutschland (2011)


Huseyin Yilmaz heeft na 45 jaar in Duitsland te hebben gewoond een huis gekocht in Turkije en wil dat iedereen mee terugvliegt om het te renoveren. Maar de familie wordt niet vrolijk van het idee en er ontstaat een verhitte discussie. Dit is duidelijk niet het juiste moment voor kleindochter Canan om te vertellen dat ze zwanger is van een Engelse jongen die de familie nog nooit heeft gezien. Om haar 6-jarige neefje Cenk, die al vanaf de eerste dag op school gepest wordt, op te vrolijken vertelt ze hem het fantastische verhaal hoe ze in Duitsland terecht zijn gekomen, ook al zijn ze geen Duitsers. Ze maken een reis terug in de tijd naar een wonderbaarlijke plek waar een kleine Turkse familie aankomt in een land genaamd Almanya.
Bekijk de afbeelding

The Turin Horse (2011)


De film is vrij geïnspireerd op een episode die het einde van de carrière van filosoof Friedrich Nietzsche heeft gemarkeerd. 3 januari 1889, op de Piazza Alberto in Turijn, is Nietzsche ooggetuige van het slaan van een paard. De huilende Nietzsche sloeg zijn armen om een uitgeput en mishandeld tuigpaard. Na deze gebeurtenis schreef de filosoof nooit weer en daalde af in waanzin en stilte. Maar wat gebeurde er met het paard? Vanuit dit uitgangspunt, 'Het Paard van Turijn', gaat Tarr de levens verkennen van de koetsier (Krobot), zijn dochter (Bok) en het paard.



NieuwsFilm

meest populair