The Avengers deels opgenomen met iPhone

De bewuste shots zouden zelfs te zien zijn in de trailer.

Een tweetal weken geleden werd de langverwachte eerste trailer van Marvels superheldenfilm The Avengers vrijgegeven. Van een actiefilm met een budget van om en bij de $150 miljoen zou je verwachten dat voor de opnames de meest geavanceerde camera's zijn gebruikt. Dat is ook het geval voor de meeste shots, maar volgens cameraman Seamus McGarvey werd voor een deel van de opnames een ... iPhone gebruikt. De man zei daarover het volgende:

"The beauty of photography or cinema is that you make every choice based on the content at hand. On The Avengers, I did a couple of shots on the iPhone and they are in the movie. In fact, they are in the trailer! I understand that sometimes there is no choice and you have to go for the cheapest option, but if you are limited for choice, you can still make poignant decisions that will effect the look of the film."

The Avengers gaat op 3 mei 2012 in première in de Nederlandse bioscopen. Intussen kan je nogmaals genieten van de trailer.


UPDATE 23/10: Seamus McGarvey en Disney hebben laten weten dat de cameraman verkeerd geciteerd werd in het interview, en dat er geen iPhone werd gebruikt voor de opnames van The Avengers.

NieuwsFilm

meest populair