The Avengers (2012)

Avengers Assemble!

De ultieme superheldenfilm is een geslaagde mix van gevatte humor en gelikte actie. Het contracteren van Joss Whedon als regisseur en scenarist was een ijzersterke zet.
play

7,6 details

  • 143 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
143 Min Verenigde Staten

Nick Fury, de directeur van S.H.I.E.L.D., verzamelt een groep superhelden, waaronder Iron Man, Thor, Captain America en the Hulk om te strijden tegen Thor's broer Loki, die nadat hij aan het eind van de film Thor in de vortex viel weer op Aarde is beland en erop uit is die te veroveren.

Alt titel
The Avengers: An IMAX 3D Experience, Marvel's The Avengers
Regie
Joss Whedon
Cast
Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Chris Evans, Jeremy Renner, Mark Ruffalo, Gwyneth Paltrow, Tom Hiddleston, Paul Bettany, Stellan Skarsgård, Cobie Smulders, Clark Gregg, Alexis Denisof, Tina Benko.
Budget
$ 220.000.000
Opbrengst
$ 1.518.594.910
Release
11.04.2012
Release NL
26.04.2012
Release DVD
28.08.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Joss Whedon | Cast: Robert Downey Jr. (Tony Stark/Iron Man), Chris Evans (Steve Rogers/Captain America), Chris Hemsworth (Thor), Mark Ruffalo (Bruce Banner/De Hulk), Scarlett Johansson (Natasha Romanoff/Black Widow), Jeremy Renner (Clint Barton/Hawkeye), Samuel L. Jackson (Nick Fury), Tom Hiddleston (Loki) e.a. | Speelduur: 141 minuten | Jaar: 2012

De Amerikaanse stripboekenuitgever Marvel vindt zijn oorsprong al in het einde van de jaren dertig en kan al decennialang rekenen op een grote schare trouwe fans. Na altijd afhankelijk te zijn geweest van de bestaande filmstudio’s besloot het bedrijf - dat groot werd gemaakt door schrijver, bedenker en voormalig baas Stan Lee - om de productie van superheldenfilms in 2008 voortaan in eigen stal onder te brengen. Het leidde tot nu toe tot vijf succesvolle en kwalitatief hoogstaande titels. Marvel liet een nieuwe generatie kennis maken met klassieke superhelden als Iron Man, The Hulk, Captain America en Thor. De filmfan die bij deze blockbusters is blijven zitten tot na de aftiteling of online enigszins oplettend is geweest, kan de aankondiging van het ultieme superheldenteam The Avengers niet ontgaan zijn.

Het is onbegonnen werk om de oorsprong en alle wisselende samenstellingen van het clubje krachtpatsers uit te gaan zitten pluizen. The Avengers waren begin jaren zestig het antwoord van Marvel op een soortgelijke superteam van concurrent DC Comics (bekend van Superman en Batman). Voor de verfilming werd besloten om zich voornamelijk te richten op de superhelden die Marvel onlangs bij het bioscooppubliek had geherintroduceerd. Dat hun krachten verschillende herkomstbronnen hebben, vormt geen belemmering. Het clubje wordt bijeengebracht door Nick Fury. De baas van het spionagebureau S.H.I.E.L.D wil zo voorkomen dat Thors broer Loki de alleenheerschappij van de aardbol opeist. Een lekker helder en overzichtelijk doel, al zijn Fury’s motieven wat dubieus.

videotrailers & clips

alle artikelen (187)

The Avengers Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...een uitstekende Marvel film waarin inderdaad vrijwel alles klopt. Prima cast, goed verhaal, uitsteke......"

Paulusie

"...Beste Superhelden film "ever" tot nu toe dan, echt vet. Ik ben een groot Marvel fan, en dit vond ik......"

Thiver

"...[quote=B@chelor]Wat leuk; Edward Norton, Nathan Filion en Don Cheadle doen ook mee.[/quote] Ehm........."

The Avengers

acties