Joseph Gordon-Levitt dichtbij een rol in Tarantino's Django Unchained

Hij voegt zich wellicht bij een indrukwekkende cast bestaande uit Leonardo DiCaprio, Jamie Foxx, Samuel L. Jackson, Christoph Waltz en Kurt Russell.

Quentin Tarantino wil Joseph Gordon-Levitt in zijn aankomende anti-slavernij 'southern' Django Unchained. De acteur ziet dit zeker wel zitten maar het is op dit moment nog onduidelijk of hij het kan combineren met zijn andere projecten.

De rol waar het om zou kunnen gaan is onder andere een jonge man genaamd Scotty Harmony. Het personage wordt in het scenario omschreven als een eenvoudige kleine dikzak. Hij koopt Django's echtgenote Broomhilda en hun tijd samen zou het meest interessante en vermakelijke stuk van het script zijn. Mocht JGL deze rol gaan spelen dan zal hij eerst wel de nodige fysieke veranderingen moeten ondergaan.

Django Unchained gaat over een Amerikaanse slaaf, Django (Jamie Foxx), die met een Duitse premiejager (Christoph Waltz) op pad gaat om zijn vrouw te bevrijden uit de klauwen van de boosaardige plantage-eigenaar Calvin Candie (Leonardo DiCaprio). Kurt Russell zal de de rol van de sadistische slavenmeester Ace Woody vertolken. Laura Cayouette speelt een knappe weduwe; ze is de zus van Calvin en mede-eigenaar van diens plantage.

Verder zijn er rollen voor o.a. Samuel L Jackson, Don Johnson, Dennis Christopher, Gerald McRaney en M.C. Gainey. De Amerikaanse bioscooprelease van Django Unchained staat gepland voor 25 december 2012. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair