Nancy Callahan en Marv zeker in Sin City 2

Het is alleen de vraag of Jessica Alba en Mickey Rourke hun rol opnieuw spelen.

Rond Sin City 2 zijn de geruchten altijd vrij hardnekkig geweest. Ondanks dat het alweer zes jaar geleden is dat Sin City uitkwam, lijkt het erop dat het vervolg er toch zo langzamerhand aan zit te komen. Zo werd een tijd geleden nog bekend gemaakt dat de financiering van de film rond is. De opnames zouden dan ook volgend jaar al kunnen beginnen, als het aan regisseur en producent Robert Rodriguez ligt.

Nu blijkt dat het scenario al bijna af is: er hoeft enkel nog wat aan geschaafd te worden. Volgens MTV zou een realistische begindatum van de opnames in de lente van 2012 liggen. Daarnaast bevestigt schrijver en bedenker Frank Miller dat de personages Nancy Callahan (gespeeld door Jessica Alba in het origineel) en Marv (in het origineel Mickey Rourke) in de film voor zullen komen.

"'Sin City' number two is primarily an adaptation of the book 'A Dame to Kill For'," vertelt Miller. "It also features the short story, 'Just Another Saturday Night' and two new stories. One involving Jessica Alba's character, Nancy Callahan, that I came up with for the movie in order to tie things together and make it be more united with the first."

Ondanks dat beide personages in het verhaal van de film voorkomen, wil dat niet zeggen dat de acteurs hun rol opnieuw willen spelen. Zo gaf Mickey Rourke een tijd geleden nog aan dat hij niet zeker was of hij weer in een Sin City-film wilde spelen. Bij Jessica Alba lijkt het iets zekerder dat de actrice haar rol opnieuw zal spelen. Pasgeleden werkte ze nog samen met Robert Rodriguez aan Spy Kids 4, en schijnbaar was die samenwerking wel bevallen.

Naast A Dame to Kill For en Just another Saturday Night is nu ook de titel van een derde verhaal waarop de film gebaseerd zal worden bekend gemaakt: The Long Bad Night. Dat betekent dat alleen de titel van het vierde verhaal nog bekend gemaakt moet worden.

Wanneer Sin City 2 uitkomt is nog maar de vraag, hoewel het er dus op lijkt dat de opnames in de lente van volgend jaar al kunnen beginnen.



NieuwsFilm

meest populair