The Dark Tower toch niet van de baan

Men past een veelgebruikte oplossing toe: snijden in het budget.

Enkele maanden geleden kregen we nog te horen dat het afgelopen was met The Dark Tower, het mammoetproject dat door Universal Pictures gefinancierd zou worden en gebaseerd op Stephen King’s gelijknamige zevendelige magnum opus. De producenten gaven ons toen al enige hoop: er zou namelijk gezocht worden naar een andere geldschieter. Nu blijkt echter dat men hier niet zozeer mee bezig is geweest, als wel met de zoektocht naar manieren om in het budget te snijden.

Producent Brian Grazer aan het woord: "We found a way to cut out $45 million out of the budget without changing the scope and actually giving it a good ending. In the $140 million draft, the ending wasn’t quite as satisfying. Now, we’ve got $45 million, $50 million out of the way and a really satisfying ending. It’s gonna get made.”

Wat dus blijkt is dat men het project toch door wil zetten, alleen met een significant lager prijskaartje. De vraag is natuurlijk wel of dat te zien zal zijn in het project. En of Grazer het over het budget van één film, of van het geheel heeft. Het was namelijk de bedoeling dat er drie films zouden komen, elk afzonderlijk gevolgd door een miniserie. Het lijkt onmogelijk om dat allemaal van nog geen honderd miljoen dollar te betalen.

Verder zijn volgens Grazer regisseur Ron Howard en hoofdrolspeler Javier Bardem nog altijd verbonden aan het project. Voor Howard lijkt het mogelijk een probleem om nog aan het project mee te werken. Zo werd een tijdje geleden bekend gemaakt dat hij wellicht een superheldenfilm zou regisseren. Daarnaast zou hij een optie hebben op een boekverfilming genaamd Under the Banner of Heaven en de film Spy vs. Spy. Bardem werkt ondertussen nog aan Bond 23.

Ondanks al dit goede nieuws, is er nog geen nieuwe releasedatum voor het project geprikt. Eerst zal men een studio – mogelijk dus weer Universal – bereid moeten vinden het geld op tafel te leggen.



NieuwsFilm

meest populair