Drie nieuwe namen voor Tarantino's Django Unchained

Wie voegen zich bij o.a. Leonardo DiCaprio, Christoph Waltz, Joseph Gordon-Levitt, Kurt Russell, Jamie Foxx en Samuel L. Jackson?

Quentin Tarantino blijft de cast uitbreiden voor zijn aankomende anti-slavernij 'southern' Django Unchained en lijkt te gaan voor een melange van oude bekenden en enkele prima acteurs die je niet zo snel in zijn films zou verwachten. Op dit moment bestaat de indrukwekkende cast overigens al uit namen als Leonardo DiCaprio, Christoph Waltz, Don Johnson, Joseph Gordon-Levitt, Kurt Russell, Jamie Foxx en Samuel L. Jackson.

Een voorbeeld van een 'oude bekende' is RZA, die werkte aan de muziek van beide Kill Bill films. In Django Unchained zal hij een gemene slaaf genaamd Thaddeus gaan spelen. Een nieuw gezicht in de cast is Misty Upham (Frozen River), die een barvrouw genaamd Minnie zal gaan spelen. Een andere frisse noot is de toevoeging van Anthony LaPaglia (Without a Trace) als een kwaadaardige Australiër die slaven opkoopt om deze vervolgens tegen elkaar te laten vechten. Het personage is de broer van het personage dat Gordon-Levitt zal gaan spelen.

Django Unchained gaat over een Amerikaanse slaaf, Django (Foxx), die met een Duitse premiejager (Waltz) op pad gaat om zijn vrouw te bevrijden uit de klauwen van de boosaardige plantage-eigenaar Calvin Candie (DiCaprio). Russell zal de de rol van de sadistische slavenmeester Ace Woody vertolken. Laura Cayouette speelt een knappe weduwe; ze is de zus van Calvin en mede-eigenaar van diens plantage.

De opnames gaan elk moment van start. De Amerikaanse bioscooprelease van Django Unchained staat gepland voor 25 december 2012. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend

NieuwsFilm

meest populair