Keira Knightley benaderd voor een rol in Akira

Verder strijden twee acteurs om de rol van Tetsuo.

Heat Vision bericht dat actrice Keira Knightley (Pirates of the Caribbean 1-3) is benaderd voor een rol in Jaume Collet-Serra's live-action Akira film. Het is op dit moment nog onbekend om wat voor een rol het hier gaat. Mocht dit doorgang vinden, dan wordt Knightley vermoedelijk de tegenspeelster van Garret Hedlund. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid het hoofdpersonage Kaneda gaan spelen.

Verder zouden er twee heren strijden voor de rol van Tetsuo, namelijk Ezra Miller en Alden Ehrenreich. THR zegt dat Tetsuo de jongere broer van Kaneda is. Dit is echter niet het geval in de animatiefilm of de manga. Mochten de makers van de nieuwe film ervoor kiezen om de twee personages elkaars broers te laten zijn, dan lijkt Ehrenreich de meest logische keuze. Hij lijkt in bepaalde opzichten wel een beetje op Hedlund, terwijl Miller meer een Aziatisch uiterlijk heeft.

De verfilming van Akira speelt zich af in een post-apocalyptisch New Manhattan (in plaats van een post-apocalyptisch Neo-Tokyo). De film volgt hoofdpersoon Kaneda, die zijn beste vriend moet redden van een medisch experiment dat vernietigende krachten dreigt los te laten op de stad.

Warner Brothers en Legendary Pictures kochten in 2008 de rechten op uitgeverij Kodansha, voor een bedrag met zeven cijfers. Insiders maakten aan Variety bekend dat de productiekosten relatief laag zullen zijn: rond de 90 miljoen dollar.

Verder is het de bedoeling dat er twee Akira-films uitkomen. De opnames moeten rond eind februari of begin maart beginnen.



NieuwsFilm

meest populair