20,000 Leagues Under the Sea maakt opnieuw vaart

Regisseur David Fincher weer herenigd met Se7en-schrijver Andrew Kevin Walker .

Walt Disney Pictures heeft Andrew Kevin Walker aangetrokken om het scenario van 20,000 Leagues Under the Sea te herschrijven. Walker wordt zo weer herenigd met regisseur David Fincher, met wie hij eerder samenwerkte aan Se7en.

20,000 Leagues Under the Sea verhaalt over de ontstaansgeschiedenis van Captain Nemo, een personage dat bedacht werd door de Franse schrijver Jules Verne en een hoofdrol speelt in diens roman Twintigduizend mijlen onder zee uit 1870. Het verhaal begint met de bouw van zijn oorlogsschip, de Nautilus, op een onbewoond eiland. Scott Z. Burns schreef het originele scenario.

De originele 20,000 Leagues Under the Sea uit 1954 was de eerste live action film in de geschiedenis van Walt Disney, en wordt door velen beschouwd als de meest volwassen film die de studio ooit heeft geproduceerd. Hij won in 1955 twee Academy Awards, voor Best Art Direction-Set Decoration en Best Effects-Special Effects.

David Fincher maakt zich intussen op voor de Amerikaanse bioscooprelease van The Girl with the Dragon Tattoo op 21 december. Het is nog niet duidelijk of 20,000 Leagues Under the Sea zijn eerstvolgende project wordt.



NieuwsFilm

meest populair