Tweede The Lincoln Lawyer in de maak

Naast een speelfilm is er ook een tv-serie in ontwikkeling.

Eerder dit jaar was de misdaadfilm The Lincoln Lawyer, met acteur Matthew McConaughey in de hoofdrol als de advocaat Mickey Haller, een redelijk succes. De verfilming van de boekenreeks van Michael Connelly krijgt zowel een vervolg op tv als op het witte doek. Dit maakte een hoge pief van Lionsgate bekend.

Zowel de tv-serie als de bioscoopfilm kan meerdere kanten op. Naast dat er vier boeken zijn verschenen over het personage Haller heeft schrijver Connelly ook 15 boeken geschreven over de halfbroer van Haller. Deze gaat onder de naam Harry Bosch en is een detective. In meerdere boeken komen beide personages voor.

Als de film de chronologische volgorde aanhoudt van de verschenen Haller boeken, dan zal de film mogelijk The Brass Verdict heten. In dit boek komt zowel Haller als Bosch voor en onderzoeken ze samen een zaak waaruit moet blijken dat er flinke corruptie is binnen het rechtssysteem. In het geval deze weg in geslagen wordt, dan zou de volgende stap kunnen zijn dat er ook spin-off films verschijnen over enkel het personage Harry Bosch.

Voorlopig is bovenstaande speculatie, gestart door Empire. Tot op heden is nog niet duidelijk of hoofdrolspeler McConaughey terugkeert voor het tweede deel. Regisseur Brad Furman keert wel terug.



NieuwsFilm

meest populair