"Geen aliens in Prometheus"

Regisseur Ridley Scott over de "Alien DNA" van Prometheus.

Gisteravond verschenen de eerste officiële beelden van de trailer van Prometheus, geregisseerd door Ridley Scott. De regisseur sprak onlangs ook met Filmophilia over zijn eerdere uitlating dat Prometheus de DNA in zich heeft van de eerste Alien film. De website vroeg om opheldering rond deze nogal vage boodschap.

Op de vraag of we aliens in de sci-fi film gaan zien, is Scott overduidelijk: "No. Absolutely not....no way am I going back there." Hiermee worden eerdere geruchten dat de laatste paar minuten van Prometheus een inleiding zouden zijn op Alien (1979) naar het ronde archief verwezen.

Op de vraag wat de invloed van HR Giger, de ontwerper van de Aliens in elke Alien film tot op heden, was op Prometheus, antwoordt Scott: "He’s been doing some murals, big murals, which we’ll see in almost one of the first chambers we encounter..." En over de verhaallijn zegt Scott in het interview: "Whenever you’re talking about science-fiction, [the beginning of time] always sounds pretentious or corny...But I think we’ve got it right. So, it will be a pretty good beginning of time."

In de sci-fi film hebben Michael Fassbender, Noomi Rapace, Idris Elba en Charlize Theron de voornaamste rollen. Het moet op 30 mei 2012 in Nederland in première gaan. Ook in 3D.



NieuwsFilm

meest populair