Algemeen

FilmTotaal is op zoek naar extra recensenten

Beschik je over een vlotte pen en noeste filmkennis? Dan ben jij misschien de man/vrouw die we nodig hebben.

door FilmTotaal op 04.01.2012 om 16:48 in Algemeen
FilmTotaal is een van de grootste filmsites van Nederland met afgelopen maand bijna 750.000 unieke bezoekers. Naast het filmnieuws vormen de recensies een van de belangrijkste pijlers van de site. Om ook in 2012 aan het enorme filmaanbod het hoofd te kunnen bieden zijn wij op zoek naar extra recensenten.

Ben je helemaal gek van film, vind je het leuk om je gedachten hierover op papier te zetten en beschik je over een vlotte pen, dan ben jij misschien de versterking die we nodig hebben.

We zijn op zoek naar iemand met een gedegen filmkennis en een brede smaak die zowel een arthouse- als een Hollywoodfilm vakkundig kan beoordelen en in het juiste perspectief kan plaatsen. Verder moet je bereid zijn om af en toe een film te kijken die op voorhand niet je voorkeur heeft. Een onbevooroordeelde instelling strekt dus tot aanbeveling.

Naast een flinke dosis filmenthousiasme dien je over uitstekende schrijfvaardigheden te beschikken. De Nederlandse taal kent weinig geheimen voor je en je bent creatief in je taalgebruik.

Als recensent van FilmTotaal kun je gratis naar persvoorstellingen. Deze vinden overdag plaats in Amsterdam op doordeweekse dagen. Je zult dus regelmatig in Amsterdam aanwezig moeten kunnen zijn. We vragen een bijdrage van minimaal twee recensies per maand. Je ontvangt voor elke recensie een kleine vergoeding.

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en lijkt het je geweldig om voor FilmTotaal te schrijven, stuur dan je cv, een motivatie en een recensie van eigen hand (minimaal 300 woorden) vóór 23 januari a.s. naar: recensent@filmtotaal.nl

35 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SJRSVLDT

Avatar

Het lijkt me fantastisch aangezien ik een gerelateerde opleiding volg en dat ook nog eens in Amsterdam doe, maar ik weet niet hoe vaak ik (gemiddeld) een recensie moet schrijven of een film moet bijwonen. Ik ben bang dat ik in tijdnood kom.

Frietgezicht

Avatar

Zal wel heel leuk zijn voor iemand maar lijkt me nog lastig om een sterke recensie te schrijven en verplicht in de middag elke week in je eentje naar Amsterdam te reizen.
Ben benieuwd of iemand die hier vaak actief is zich zal aanmelden.

Denk trouwens wel dat je zoals overal onderaan begint en als groentje komend jaar films als TDKR,The Hobbit en Prometheus wel kunt vergeten haha :P

SeanDeNiro

Avatar

Ik zou moeite hebben met een uitgebreide mening te vormen als ik de film maar 1x kan zien. Ik ben iemand die op details let en dat is onmogelijk bij te houden in 1 sessie.
En je zal maar naar Twilight gestuurd worden. Het idee alleen al.

SJRSVLDT

Avatar

SeanDeNiro "Ik zou moeite hebben met een uitgebreide mening te vormen als ik de film maar 1x kan zien. Ik ben iemand die op details let en dat is onmogelijk bij te houden in 1 sessie.
En je zal maar naar Twilight gestuurd worden. Het idee alleen al."

Maar als je bij een persvoorstelling zit, zit je volgens mij alleen maar met mensen die daar absoluut geen zin in hebben. Ik ga er namelijk wel vanuit dat het merendeel van de filmpers, ook filmliefhebber is. Hoewel er best goed objectief te kijken valt naar zo'n film. Je mag hem daarna natuurlijk ook (met recht) helemaal afzeiken, als jij er zo over denkt ;)

SeanDeNiro

Avatar

Dat klinkt als een rouwbijeenkomst of een massale afspraak bij de tandarts.

Blockbuster

Avatar

Klinkt best leuk, maar A'dam is te ver weg voor mij. Ook ik moet een film zeker 2 x zien om een objectieve mening te geven.

MoviesKnower

Avatar

Ik zou het best wel willen alleen ik ben veel te jong :9
Maar ik wens diegene die het gaat proberen veel succes en ik hoop dat deze site dan nog veel beter wordt want ik vind dit een van de beste filmsite die ik ken.
Succes T+)

benjamin

Avatar

En extra voorwaarde: er tegen kunnen dat je veel kritiek krijgt na je recensies. >Smiley face

Hoe dan ook, veel succes aan de toekomstige nieuwe recensent (en dat hij goede recensies moge schrijven).

SJRSVLDT

Avatar

MoviesKnower "Ik zou het best wel willen alleen ik ben veel te jong :9
Maar ik wens diegene die het gaat proberen veel succes en ik hoop dat deze site dan nog veel beter wordt want ik vind dit een van de beste filmsite die ik ken.
Succes T+)"

Als je goed bent, ben je goed! Daar kan je niet te jong voor zijn. Alhoewel meestal het gedeelte 'filmkennis' iets kleiner is, maar dat hoeft niet per se.

SJRSVLDT

Avatar

benjamin "En extra voorwaarde: er tegen kunnen dat je veel kritiek krijgt na je recensies. >Smiley face"

Hahaha, idd ja! Maar je kunt er natuurlijk ook altijd weer van leren.. :}

cosper

Avatar

Persvoorstellingen zijn wel oke.. ligt er maar net aan of je tussen bloggers of echt de grote media (kranten e.d.) zit. Heerst echt een ander sfeertje..

Feit is wel: Iedereen is muisstil! Dus perfect om de film echt te bekijken.

Daarbij is het ook wel handig om te melden dat veel screenings zonder ondertiteling gedaan worden. Dus enige kennis van de Engelse taal is ook gewenst.

Infje

Avatar

Ik heb zeker interesse, alleen dat naar Amsterdam gaan staat mij tegen. Ik werk gewoon fulltime en dat wordt dan moeilijk. Niet alleen voor mij, maar voor de meeste hier.

Ik heb zelf een unlimited card en al zou ik de vrijheid krijgen het zelf in te plannen wanneer en waar ik ga [wel tijdens de release dag] dan is het een heel ander verhaal.

michaelbay

Avatar

Als ze net zulke slechte recensenten aannemen als diegene die transformers 3 en conan the barbarian hebben geschreven dan wordt het alvast niks.

daarmee bedoel ik dat ze eens mensen de film moeten laten schrijven vanuit het oogpunt van de doelgroep. dat waren namelijk meesterlijke films die hier keihard onderuit gehaald zijn!

mensen kom uit je hokje! je hoeft geen art-house rommel te zijn om goed te zijn. wanneer begrijpen recensenten dat nou eens.

pringles

Avatar

Het lijkt me op zich wel leuk om te doen, alleen dat je naar Amsterdam moet voor die persvoorstellingen is wat minder

Steadicam

Avatar

Conan? Met een 4,3 op FT en een 5,2 op IMDb? Ja, ik denk echt dat de recensent er helemaal naast zat. We zullen hem ontslaan en voor straf naar een Transformers-marathon sturen.

Davincstyle

Avatar

Ik heb jullie een mail gestuurd.

willyyy

Avatar

Ik zou het wel willen, maar als ik laaiend enthousiaste recensies lees over films als babel, biutiful en no country for old men, en dat zulke films zelfs oscars winnen, dan begin ik altijd erg aan mijzelf te twijfelen.

SJRSVLDT

Avatar

willyyy "ik zou het wel willen, maar als ik laaiend enthousiaste recensies lees over films als babel, biutiful en no country for old men, en dat zulke films zelfs oscars winnen, dan begin ik altijd erg aan mijzelf te twijfelen."

Het kan natuurlijk altijd zijn dat het niet jou 'soort film' is, maar dan kan je er wel objectief uit opmaken dat bijvoorbeeld de cinematografie briljant was of iets. Nu moet ik zeggen dat ik Babel en vooral No Country for Old Men geniaal vond. Ik hou bijvoorbeeld niet zo van de meeste maffia films, maar dan zie en snap ik wel dat iemand anders The Godfather briljant kan vinden, terwijl het gewoon niet helemaal mijn ding is. Ik denk dat dat belangrijk is voor een recensent, dat je wel kunt inzien dat het een goede film is.

Ereptile

Avatar

Ik zal het in ieder geval niet worden, maar ik ben benieuwd naar degene die zal worden aangenomen :D FilmTotaal's Next Top Reviewer :D!

11qqaazz

Avatar

michaelbay "als ze net zulke slechte recensenten aannemen als diegene die transformers 3 en conan the barbarian hebben geschreven dan wordt het alvast niks.

daarmee bedoel ik dat ze eens mensen de film moeten laten schrijven vanuit het oogpunt van de doelgroep. dat waren namelijk meesterlijke films die hier keihard onderuit gehaald zijn!

mensen kom uit je hokje! je hoeft geen art-house rommel te zijn om goed te zijn. wanneer begrijpen recensenten dat nou eens."


Doelgroep? Debielen en gestoorde mensen bedoel je?

MoviesKnower

Avatar

SJRSVLDT "Als je goed bent, ben je goed! Daar kan je niet te jong voor zijn. Alhoewel meestal het gedeelte 'filmkennis' iets kleiner is, maar dat hoeft niet per se."


Ik heb eigenlijk nooit geprobeerd om een recensie te schrijven :9
Maar ik kan ook niet vaak naar Amsterdam want ik moet nog even wachten voordat ik een auto of brommer kan kopen...

MoviesKnower

Avatar

En ik had trouwens ook een vraagje en wat als een hele goede recent nou niet naar Amsterdam kan komen wordt hij/zij dan ook aangenomen ?
( Niet dat ik mezelf daar mee bedoel het is gewoon een vraag )

Steadicam

Avatar

MoviesKnower "En ik had trouwens ook een vraagje en wat als een hele goede recent nou niet naar Amsterdam kan komen wordt hij/zij dan ook aangenomen ?
( Niet dat ik mezelf daar mee bedoel het is gewoon een vraag )"
Helaas niet MoviesKnower. Net als bij de meeste andere banen is de functie locatiegebonden. Als je bij de Efteling wil werken, zul je ook naar Kaatsheuvel moeten afreizen Smiley face. Recensenten kijken films geruime tijd vóór de Nederlandse bioscooprelease en de enige legale, professionele manier om dat te doen is via persvoorstellingen en die zijn in Amsterdam.

Deniro

Avatar

Wel vet dat het aangeboden wordt, ik denk alleen niet dat ik goed genoeg ben om een goede recensie te schrijven naar het briljante niveau van Filmtotaal, ga het toch proberen. Alleen ik ben 16, mag dat? denk het eigenlijk niet.

MrMister

Avatar

Het zou heel leuk zijn om recensent te zijn bij Filmtotaal! Die persvoorstellingen lijken mij echt gaaf! ik woon vlakbij A'dam en daarnaast heb ik een studenten ov-kaart dus dat heen en weer reizen is geen probleem voor mij. Het lijkt mij alleen lastig om een tekst op een gestructureerde manier te schrijven waarbij je bijvoorbeeld de cinematografie, character development, etc. per alinea behandelt. En al dat informatie had je moeten halen uit die ene keer kijken naar de film. Meestal kan ik best een goede mening vormen over een film vlak nadat ik hem heb gekeken op basis van de 'feeling' die ik kreeg van de film. Maar elk component apart beschrijven en beoordelen lukt me niet. Dus dat analytisch vermogen en geheugen heb ik (nog) niet. iig succes kandidaten, may the best man win T+)

MoviesKnower

Avatar

Steadicam "Helaas niet MoviesKnower. Net als bij de meeste andere banen is de functie locatiegebonden. Als je bij de Efteling wil werken, zul je ook naar Kaatsheuvel moeten afreizen Smiley face. Recensenten kijken films geruime tijd vóór de Nederlandse bioscooprelease en de enige legale, professionele manier om dat te doen is via persvoorstellingen en die zijn in Amsterdam."


Ooh oke bedankt voor het antwoord.

Thiver

Avatar

Ereptile "Ik zal het in ieder geval niet worden, maar ik ben benieuwd naar degene die zal worden aangenomen :D FilmTotaal's Next Top Reviewer :D!"

Ik voel een mooi televisieprogramma aankomen. :D

11qqaazz

Avatar

Vreemd ja...dat was het enigste goede aan de film...Maar hoe durven ze X man First clas er tussen te zetten....ik bedoel Babylon 5 had nog bettere visuals...

PRIME

Avatar

Ik heb gemaild :D

PRIME

Avatar

11qqaazz "Doelgroep? Debielen en gestoorde mensen bedoel je?"


Hey, hey, hey!!

benjamin

Avatar

michaelbay " mensen kom uit je hokje! je hoeft geen art-house rommel te zijn om goed te zijn. wanneer begrijpen recensenten dat nou eens."


Dus films als Fast Five (4/5), First Class (3,5/5), Thor (4/5), Harry Potter 7.2. (3,5/5), Rise Of The Planet Of The Apes (4/5), Tintin (4/5), Puss In Boots (3,5/5) en Mission Impossible 4 (4/5) zijn allemaal art-house rommel volgens jou?

Frietgezicht

Avatar

benjamin "Dus films als Fast Five (4/5), First Class (3,5/5), Thor (4/5), Harry Potter 7.2. (3,5/5), Rise Of The Planet Of The Apes (4/5), Tintin (4/5), Puss In Boots (3,5/5) en Mission Impossible 4 (4/5) zijn allemaal art-house rommel volgens jou?"


Wow,Fast Five is leuk maar een ster hoger dan First Class is echt lachwekkend.

UndercoverPanda

Avatar

Wauw, dat klinkt echt awesome! Helaas zal die locatie voor mij ook een probleem worden, maar proberen kan altijd. Studenten OV ftw Smiley face

NieuwsFilm

meest populair