George Lucas gaat met pensioen

De regisseur, producent en schrijver heeft het gehad met alle kritiek.

Jarenlang heeft George Lucas gespeeld met het idee om kleine films te maken, zoals hij deed vlak voordat Star Wars hem in één klap wereldberoemd maakte. Dat werd 'm dus niet, en de afgelopen dertien jaar heeft de regisseur, producent en schrijver zoveel kritiek gehad op zijn films (denk aan de Star Wars prequels) dat hij het goed geweest vindt.

Zodra Red Tails uitkomt, de film die hij produceerde, stopt hij ermee. In een lang profiel in de New York Times doet hij uit de doeken dat hij er geen zin meer in heeft.

I’m retiring… I’m moving away from the business, from the company, from all this kind of stuff, aldus Lucas.

Producent Rick McCallum, die jaren samengewerkt heeft met Lucas vertelde het volgende: Once [Red Tails] is finished, he’s done everything he’s ever wanted to do… He will have completed his task as a man and a filmmaker.

In hetzelfde artikel blijkt dat Lucas grote plannen had met Red Tails. Er zouden drie films gemaakt moeten worden, waarbij het eerste deel zich afspeelt tijdens de training in de VS, het tweede in Europa en het derde deel weer in de VS, waar blijkt dat de moeite van de piloten niets heeft veranderd. Lucas kan die films echter niet meer maken. In plaats daarvan wil hij wellicht Spike Lee of Lee Daniels aan te stellen als regisseurs.

Het profiel dat geschetst wordt door de New York Times is er vooral een waaruit blijkt dat Lucas echt moeite had met alle kritiek die hij kreeg op de Star Wars special editions en prequels. Daarnaast drukt hij in het profiel zijn ongeloof uit over het feit dat de studios Red Tails niet wilden uitbrengen. Dat is uiteindelijk met Fox geregeld, maar Lucas draait voor de kosten op.

Zodra Red Tails dus in de bioscopen draait, valt het doek voor een filmmaker die de science fiction wereld op z'n kop zette.



NieuwsFilm

meest populair