"50 procent kans dat iemand in een koelkast een kernexplosie overleeft"

George Lucas over de veelbesproken sequentie in 'Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull' (2008).

Volgens George Lucas is de veelbesproken 'nuke the fridge' sequentie uit Steven Spielbergs Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008) niet zo stompzinnig als veel mensen beweren. De Star Wars man, die alle Indiana Jones films tot nu toe schreef, zegt dat de kans wel 50 procent is dat iemand binnenin een koelkast een kernexplosie overleeft.

In de sequentie zien we Harrison Ford als Indy die in een koelkast klimt om zichzelf te beschermen van een inslaande kernbom. De hilariteit die dit opriep bij veel mensen leidde tot de benaming 'nuke the fridge', een vervanger van 'jump the shark' uit tv-serie Happy Days. Dit houdt het moment in dat een verhaal van het één op het andere moment waardeloos wordt.

In een New York Times artikel neemt Lucas de verantwoordelijkheid voor de sequentie. Wel voelt hij zich geroepen om even te melden dat, mocht zoiets echt gebeuren, de overlevingskans vijftig procent is. Onderstaande komt van de NY Times schrijver die met Lucas sprak:



Misschien gaat Lucas nu ook wel wetenschappelijke verklaringen geven voor andere elementen uit de film, waaronder die aliens aan het einde. Het komt er dus op neer dat Spielberg de 'nuke the fridge' sequentie in eerste instantie niet zag zitten, maar dat Lucas net zolang heeft volgehouden totdat de regisseur overstag ging. Wie weet wat voor film het was geworden als Lucas Spielberg gewoon zijn film had laten maken.

Wat vinden jullie? Is het inderdaad tijd dat de beste man met pensioen gaat? Of kan hij nog wel wat jaartjes mee? Het gehele NY Times stuk vind je hier.



NieuwsFilm

meest populair