Video

Nieuwe trailer The Raid

"De beste actiefilm in jaren."

door Bram de Groot op 24.02.2012 om 09:41 in Video
Op Yahoo! Movies is een nieuwe trailer verschenen van Serbuan maut / The Raid, de Indonesische actiefilm van regisseur Gareth Evans, bekend van Merantau (2009). De actiefilm beleefde zijn wereldpremière op het Toronto International Film Festival (TIFF), waar het werd bestempeld als de beste actiefilm van de afgelopen jaren.

In de States, waar het de titel The Raid: Redemption meekrijgt, verschijnt het op beperkte schaal op 23 maart. Een Nederlandse releasedatum is onbekend.

The Raid speelt zich diep in de sloppenwijken van Jakarta af, in een appartementencomplex waar enkele van de werelds gevaarlijkste moordenaars en gangsters wonen. Tot nu toe werd het gebouw altijd beschouwd als onneembaar en met rust gelaten. Daar komt verandering in als een eliteteam van agenten de opdracht krijgt de beruchte drugsbaron die het complex beheerst uit te schakelen. Die bivakkeert op de dertigste verdieping van het gebouw, maar op de zesde komt het team er al achter dat de missie hopeloos is. Helaas is er geen weg terug en is de enige mogelijkheid die ze nog hebben de overige vierentwintig verdiepingen omhoog te gaan, om hun doelwit alsnog uit te schakelen.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PKP

Avatar

God, wat wil ik deze graag zien zeg..

Banned

Avatar

Pff mij spreekt het niet echt aan. Weet niet waarom. Leuk voor de actie liefhebbers waarschijnlijk. Maar ik de actie er te ingestudeerd uitzien. Komaan. Wie vecht nu zo ?

Masterbrain

Avatar

Ik dacht dat The Expandables 2 de beste film in jaren ging worden , nou Filmtotaal zech wat een titel gekozen en dan de film als de beste actiefilm betitelen na het beoordelen van een trailertje.O+

stefanvh

Avatar

Bestempeld als beste actiefilm door wie? Zulke kreten zeggen mij vrij weinig als ik niet weet wie ze zegt Smiley face

PKP

Avatar

Masterbrain "Ik dacht dat The Expandables 2 de beste film in jaren ging worden , nou Filmtotaal zech wat een titel gekozen en dan de film als de beste actiefilm betitelen na het beoordelen van een trailertje.O+"

Ja, want van The Expendables 2 is al véél meer te zien inmiddels.
The Expendables is nostalgie, meer niet.

En je kan je mening alvast vormen niet puur op deze trailer. FT heeft al eerder scenes online gezet uit de film. Die hadden veel meer actie dan deze trailer, wat dus een mooie indicatie is voor de rest van de film. Daarbij komt het dat deze film positief ontvangen is bij de filmfestival(s), iets wat ook niet het geval was bij The Expendables.

Ben het met je eens dat het misschien voorbarig is om het als dé beste te kwalificeren, maar het zal toch echt wel de meest action-packed zijn van de afgelopen jaren. Ik gok niet dat er veel dramatische dialogen in zal voorkomen bij een film waarbij het gaat om tig verdiepingen overleven op zo'n creatief mogelijke manier.

Aston

Avatar

En je zal dat deze niet in NL op dvd/BR verschijnt...

Ik ben nog steeds heel erg onder de indruk. NU wordt het tijd om de film te zien.

patrick_h

Avatar

stefanvh "bestempeld als beste actiefilm door wie? Zulke kreten zeggen mij vrij weinig als ik niet weet wie ze zegt Smiley face"
Rylan Aldrich van Twitchfilm, dat staat erbij in de trailer hoor.

masterbrain "en dan de film als de beste actiefilm betitelen na het beoordelen van een trailertje.O+"
Ik denk toch echt dat meneer Aldrich de hele film heeft gekeken hoor.

Banned

Avatar

Er staat ook staat de titel tussen haakjes op filmtotaal.

movieboy

Avatar

Gewoonweg super!

Moviemagic

Avatar

Hopen dat de film voor mij een raid aan is ;)

Decepticon

Avatar

Aston "En je zal dat deze niet in NL op dvd/BR verschijnt...

Ik ben nog steeds heel erg onder de indruk. NU wordt het tijd om de film te zien."
Dat denk ik ook niet. Merantau Warrior is hier ook nooit uitgebracht, die heb ik een maandje geleden maar eens op ebay gekocht. Mooie film ook, echt net zo'n film als Ong-Bak, wat de Muay-Thaifilm voor Thailand is, is Merantau warrior de Pentjak Silatfilm voor Indonesie.

jaime91

Avatar

Decepticon "Dat denk ik ook niet. Merantau Warrior is hier ook nooit uitgebracht, die heb ik een maandje geleden maar eens op ebay gekocht. Mooie film ook, echt net zo'n als Ong-Bak, de muay thaifilm voor Thailnad, is Merantau warrior de Pentjak Silatfilm voor Indonesie."

Man wat hoop ik dat je ongelijk hebt! Hoop zo dat deze ook in NL uitgebracht wordt. Wat een brute trailer!!:E

Decepticon

Avatar

jaime91 "Man wat hoop ik dat je ongelijk hebt! Hoop zo dat deze ook in NL uitgebracht wordt. Wat een brute trailer!!:E"
Ja dat hoop ik uiteraard ook en als hij een U.S release krijgt, zullen wij hem waarschijnlijk ook wel krijgen. Dat is even afwachten. Anders koop je die naar een tijdje toch op ebay voor een prikkie. Ik had Merantau Warrior voor 5,77euro in huis!

Maar ze mogen wel opschieten met The Raid, want anders is de U.S. remake er nog eerder, want die is vorig jaar al bevestigd

jaime91

Avatar

Decepticon "Ja dat hoop ik uiteraard ook en als hij een U.S release krijgt, zullen wij hem waarschijnlijk ook wel krijgen. Dat is even afwachten. Anders koop je die naar een tijdje toch op ebay voor een prikkie. Ik had Merantau Warrior voor 5,77euro in huis!

Maar ze mogen wel opschieten met The Raid, want anders is de U.S. remake er nog eerder, want die is vorig jaar al bevestigd"

Ja daar was ik al bang voor.:'( Waarom zien ze dat nou niet in dat ze in Amerika ook niet alles kunnen maken.:N No way dat die remake dit niveau zal halen.

chewy

Avatar

Awesome , de action actie in deze film,,,,,,,,,,,:W

RyanD

Avatar

Afgaande op de trailer lijkt deze Indonesische actiefilm inderdaad veel in zijn mars te hebben. De vechtscenes zien er stijlvol uit en de film heeft een hoog Hollywoodgehalte.
Toch moet ik als fervent filmliefhebber blijven wennen aan andere talen dan Engels en Nederlands. Op de een of andere manier komen emoties door de 'taalbarrière' minder overtuigend over. Maar actiescenes kunnen dit natuurlijk goed compenseren.
Ik ben benieuwd!

NieuwsFilm

meest populair